Težina pripreme: lagano
Broj osoba: 4
Sastojci
- 80 dag svinjske plećke
- 2 glavice luka
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- 1 dl ulja
- 3 dag maslaca
- 2 mrkve
- 1 tikvica
- 60 dag krumpira
- sol
- papar
Priprema
1. korak
Meso posolite i popaprite te stavite na namazani lim. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 170 stupnjeva. Podlijte s malo vode i pecite dok meso ne bude mekano, odnosno pečeno (oko 1 sat).
2. korak
Pred kraj pečenja možete dodati malo maslaca i bijelog vina, tako ćete dobiti još sočnije i bolje pečenje, a naročito umak.
3. korak
Sve povrće očistite i narežite na štapiće.
4. korak
Krumpir skuhajte u slanoj vodi, zatim ga ogulite i narežite na ploškice kao za salatu.
5. korak
Luk sitno nasjeckajte i prepržite do zlatno žute boje. Kad je pržen, dodajte kuhani krumpir narezan na listiće i začinite solju, paprom i malo mljevene crvene paprike. Sve zajedno promiješajte, odnosno sjedinite.
6. korak
Povrće, uz dodatak začina, naglo prepržite na maslacu i podlijte temeljcem ili vodom. Mora ostati malo hrskavo.
Komentari
0