KOOHAČA

TAČKRLE S PEKMEZOM OD ŠLJIVA: Obožavamo izvedenice od krumpirovog tijesta, a tačkrle su nam novi favorit!

Zagreb, 140219.
Za rubriku Koohaca, 4 jela pripremljena u Miele showroomu u Buzinu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Bolje od knedli!

Ako uvijek radite knedle vrijeme je da isprobate tačkrle. Krumpirovo tijesto se ne mijenja, mrvice također, a umjesto svježih šljiva upotrijebite džem ili pekmez. Bacite se na pripremu ovog tradicionalnog zagrebačkog recepta!

 

Sastojci:

Za krumpirovo tijesto:

400 grama krumpira
150 grama glatkog brašna
50 g maslaca
1 jaje

Za nadjev:

pekmez od šljiva

Za mrvice:

80 grama maslaca
50 grama krušnih mrvica
2 žlice šećera

Zagreb, 140219.
Za rubriku Koohaca, 4 jela pripremljena u Miele showroomu u Buzinu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Krumpir skuhajte i od njega napravite pire. Lagano ga posolite. U prohlađeni krumpir dodajte jaje i maslac te sve promiješajte. Dodajte i brašno te umijesite glatko tijesto. Po potrebi, dodajte ili oduzmite količinu brašna, tijesto mora biti meko. Istrgnite komad tijesta i razvaljajte ga na debljinu od pola centimetra. Izrežite tijesto na komade po želji. Napunite tijesto žličicom pekmeza te zatvorite jastučiće i ''osigurajte'' ih vilicom. Vodu zakuhajte i u ključalu vodu ubacite tačkrle. Kuhajte dok se ne dignu na površinu. Izvadite ih. U tavi otopite maslac te mu dodajte šećer i mrvice. Lagano ih prepržite minutu, dvije. Dodajte tačkrle i okrenite ih u mrvicama. Poslužite!

Izdvajamo

Iz drugih medija