OMILJENO PROLJETNO VOĆE!

Tartelette od jagoda i maline

Zagreb, 250417. Slasticarka Marija Gudelj sa vocnim kolacima.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Obožavanje!

Za prhko tijesto:

190 g brašna
90 g šećera u prahu
130 g maslaca
35 g bademova brašna
prstohvat soli
50 g jaja

Za ganache:

300 g bijele čokolade
125 ml slatkog vrhnja
200 g jagoda
20 g šećera

 

Zagreb, 250417. Slasticarka Marija Gudelj sa vocnim kolacima.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Uz pomoć štapnog miksera napravite pire od jagoda i zagrijte sa šećerom na laganoj vatri. Stavite ga ohladiti. Prokuhajte vrhnje, prelijte ga preko čokolade i izmiješajte. U tu smjesu dodajte pire od jagoda i sve zajedno ponovno promiješajte i ostavite hladiti Prosijte brašno i šećer u prahu, dodajte maslac i izradite rukom. Zatim dodajte jaje, bademovo brašno i sol. Izradite tijesto, napravite kuglu koju spremite u prozirnu foliju i ostavite počivati u hladnjaku barem jedan sat prije upotrebe. Razvaljajte tijesto na oko 2 mm debljine i probodite vilicom. Pecite ga 20 minuta na 170˚C u namašćenim kalupima. Slastičarska krema (napravite je prema prethodnom receptu) U pečeno prhko tijesto stavite ohlađenu i izrađenu slastičarsku kremu i po njoj rasporedite voće.

Izdvajamo

Iz drugih medija