Teleći odresci u umaku od vina i senfa

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 5 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g odrezaka telećeg buta
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica senfa
  • 2 dl bijelog vina
  • sol
  • papar
  • malo vode
  • ulje

Priprema

1. korak
Narežite teletinu na odreske. Svaki odrezak malo potucite batom za meso, namažite s malo senfa, posolite, poparite i ostavite u hladnjaku da se marinira.

2. korak
Narežite luk na kockice, a češnjak nasjeckajte.

3. korak
Zagrijte ulje pa na njemu dinstajte luk dok ne omekša, dodajte češnjak.

4. korak
Na dinstani luk složite komade mesa te nastavite dinstati dok meso ne uhvati boju sa svih strana.

5. korak
Dolijte vino, zakuhajte, dodajte malo vode pa poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne.

6. korak
Poslužite uz rižu ili pire krumpir.

Teletina je dobra na svaki način, a ovako je posebno fina.

Izdvajamo