Trebat će vam:
1 kg telećeg buta
2 glavice luka
4-5 mrkva
2 celer
1 grančica ružmarina
4-5 režnjeva češnjaka
2 lovorova lista
300 ml crnog vina
sol i papar
masnoća
prilozi po želji: pire krumpir, mahune...
Priprema:
Na masnoći zapecite cijeli komad mesa koji ste prethodno natrljali solju. Dodajte na veće komade narezane očišćene mrkve i celera. Ubacite i luk koji ste narezali na četvrtine i cijele režnjeve češnjaka. Dodajte lovorov list, ružmarin, začinite soli i paprom. Podlijte vinom, pustite da zavrije pa poklopite i stavite u pećnicu na 170 stupnjeva. Pecite sat vremena i po potrebi dodatno podlijte temeljcem ili vodom. Prije kraja otklopite i pustite da se meso lagano zapeče. Poslužite uz pire krumpir, palentu, mahune...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....