PEČENJE KOJE SVI VOLE

Teletina iz pećnice s povrćem najbolje se slaže uz pire krumpir, ali voli i mahune i njoke

 Nadiasphoto/Getty Images/istockphoto
Kada vam se jede fino, slasno pečenje, teleći but iz pećnice bit će više nego dobra opcija
Kada vam se jede fino, slasno pečenje, teleći but iz pećnice bit će više nego dobra opcija

Trebat će vam:

1 kg telećeg buta

2 glavice luka

4-5 mrkva

2 celer

1 grančica ružmarina

4-5 režnjeva češnjaka

2 lovorova lista

300 ml crnog vina

sol i papar

masnoća

prilozi po želji: pire krumpir, mahune...

Priprema:

Na masnoći zapecite cijeli komad mesa koji ste prethodno natrljali solju. Dodajte na veće komade narezane očišćene mrkve i celera. Ubacite i luk koji ste narezali na četvrtine i cijele režnjeve češnjaka. Dodajte lovorov list, ružmarin, začinite soli i paprom. Podlijte vinom, pustite da zavrije pa poklopite i stavite u pećnicu na 170 stupnjeva. Pecite sat vremena i po potrebi dodatno podlijte temeljcem ili vodom. Prije kraja otklopite i pustite da se meso lagano zapeče. Poslužite uz pire krumpir, palentu, mahune...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 00:09