Tjestenina s kućicama

Mario Kučera

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 2

Sastojci

  • 500 g kućica
  • 500 g špageta
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 1 svježa čili papričica
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • soli i papra po želji

Priprema

1. korak
Staviti vodu na špaher (otprilike 1 l vode na 100 g špageta). Kad zakipi, dodati sol i potom špagete. Istovremeno u tavi na maslinovom ulju malo zažutit češnjak i pepperoncino.

2. korak
Dodati kućice, promiješati i naliti vino. Pustiti da se kućice otvore, vino ispari, dodati malo vode u kojoj se kuhaju špageti.

3. korak
Špagete kuhati dvije minute manje nego što preporučuju, ocijediti i spojiti, staviti u tavu sa kućicama i miješati dva minuta, dodati peršin, ako fali tekućine, podlijevati vodom u kojoj su se kuhali špageti.

Izdvajamo