"Zucchini Pasta"

Tjestenina s tikvicama

Vrijeme pripreme: 15 minuta
Količina: za 2 osobe
Težina pripreme: 2 (jednostavno)

Sastojci

400 g tjestenine
500 g tikvica
4 češnja češnjaka
5 žlica maslinova ulja
parmezan
sol, papar

Priprema

1. korak

Tjesteninu (primjerice, linguine) skuhajte prema uputama na pakiranju, ali da bude al dente. Tikvice narežite na tanke ploške, kao i češnjak.

2. korak

U tavi zagrijte maslinovo ulje i češnjak, a potom dodajte tikvice. Pržite ih nekoliko minuta pa posolite i popaprite. Kad omekšaju, dodajte im tjesteninu i kratko promiješajte.

3. korak

Na kraju dodajte parmezan nariban na listiće.

4. korak

Savjet: Tikvice su blagog i neutralnog okusa, stoga se mogu pripremati s raznim namirnicama na različite načine, kao sirove ili termički obrađene.

Izdvajamo

Iz drugih medija