Tjestenina u Alfredo umaku

Umak također možete napraviti sa komadićima slanine ili gljivama.
Umak također možete napraviti sa komadićima slanine ili gljivama.

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 60 g maslaca
  • 240 g vrhnja za kuhanje
  • 1 češanj češnjaka, zdrobljen
  • 250 g svježe naribanog parmezana
  • 60 g svježe nasjeckanog peršina
  • tjestenina

Priprema

1. korak

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakovanju.

2. korak

Rastopite maslac u srednje velikoj zdjeli na niskoj temperaturi. Dodajte vrhnje i pustite neka se krčka 5 minuta.

3. korak

Dodajte češnjak i sir te brzo miješajte dok se sve ne ujedini i zajedno rastopi. Umiješajte peršin i poslužite. Za cjelovitiji obrok po želji na vrh tjestenine možete složiti piletinu (prženu ili s roštilja).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. prosinac 2025 17:57