PROVJEREN RECEPT S DRUŽENJA

TORTA BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA: Kremasto čudo koje ćete poželjeti pripremati (i naravno jesti) svaki dan!

Zagreb, 210415.
Vecera za Ivu je gastro dogadjanje spremljenih jela namjenjenih osobama koje imaju dijabetes i time imaju suzen izbor namirnica za jelo.
Hranu je osmislila i pripremila urednica u dobroj hrani Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

 

180 g tamne čokolade, minimalno 70%
140 g maslaca
7 jaja
malo narančine korice
prstohvat soli

Zagreb, 210415.
Vecera za Ivu je gastro dogadjanje spremljenih jela namjenjenih osobama koje imaju dijabetes i time imaju suzen izbor namirnica za jelo.
Hranu je osmislila i pripremila urednica u dobroj hrani Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX
 

Čokoladu otopite na pari pa dodajte narezani maslac i dobro promiješajte. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Umutite žumanjke, a od bjelanjaka napravite čvrst snijeg. Kada se čokolada malo rashladi, dodajte joj umućene žumanjke, prstohvat soli i po želji naribanu narančinu koricu. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka da dobijete jednoličnu smjesu. Ulijte smjesu potom u kalup za torte i pecite na 150 stupnjeva dvadesetak minuta. Torta treba imati hrskavu koricu izvana, a iznutra mora biti pjenasta.

Izdvajamo

Iz drugih medija