RECEPT OPG-a ANTUNOVIĆ

TRADICIONALNI PELJEŠKI RECEPT: Janjeći pikatić

 Ante Čizmić

1000 g janjećih iznutrica (pikatića) - srce, pluća, jetrica
2-3 crvena luka
1 mrkva
1 paprika
100 ml maslinovog ulja
list peršina isjeckani
250 ml bijelog vina (maraština, grk)
250 ml pošipa
1 žlica konšerve (koncentrata rajčice)
1-2 lista lovora
sol, papar

Očistite luk i ostalo povrće te narežite na sitno i stavite pirjati na maslinovo ulje. U međuvremenu očistite mesne dijelove i narežite na sitne kockice te stavite na omekšani luk, posolite i popaprite. Dodajte na sitno izrezani češnjak, podlijte vinom i neka krčka dok ne omekša. Poslužite s kuhanom palentom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 21:04