RECEPTI DOBRE HRANE

TREŠNJE U SLASTICAMA KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Desert s trešnjama u čaši

 Marko Miščević
Nismo uspjeli odoljeti ovom prekrasnom, crvenom i sočnom voću koje je zavladalo tržnicama pa smo našu Slavicu zamolili da nama njime zasladi život

ZA ČOKOLADNI BISKVIT:

5 jaja
140 g maslaca
100 ml vrhnja za kuhanje
150 g čokolade za kuhanje
7 žlica glatkog brašna
80 g šećera
3 žlice kakaa
3 žlice sirupa od trešanja
1 žličica soli
pola vrećice praška za pecivo

Na pari otopite čokoladu u vrhnju za kuhanje. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Suhe sastojke spojite i izmiješajte. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte otopljenu čokoladu, omekšali maslac i sirup te dobro izmiješajte. Zatim naizmjence umiješajte brašno i bjelanjke i sve lagano sjedinite. Stavite u pravokutni pleh za pečenje i pecite 20 minuta na 170 °C.

ZA KREMU:

500 ml mlijeka
4 žumanjka
1 vanilin šećer
1 puding od vanilije
2 žlice glatkog brašna
120 g šećera
450 g trešanja
30 g maslaca

Marko Miščević

U posudu za kuhanje stavite mlijeko, jaja, obje vrste šećera, puding od vanilije i brašno te najprije pjenjačom dobro izmiješajte da nema grudica. Tek tada stavite na vatru i skuhajte kremu. Kad se smjesa zgusne, miješajte na laganoj vatri još 5 minuta. U ohlađenu kremu dodajte omekšali maslac i dobro izmiksajte. Kolač se može servirati u zdjeli kao što smo mi učinili prilikom pripreme deserta ili u nekoj drugoj varijanti po izboru. Ohlađeni biskvit narežite na kockice te složite na dno posude, zatim uz pomoć vrećice za ukrašavanje dodajte kremu i očišćene trešnje i tako sloj po sloj dok se ne potroše svi sastojci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:22