RECEPTI DOBRE HRANE

TREŠNJE U SLASTICAMA KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Mini quiche s trešnjama

 Marko Miščević
Nismo uspjeli odoljeti ovom prekrasnom, crvenom i sočnom voću koje je zavladalo tržnicama pa smo našu Slavicu zamolili da nama njime zasladi život

ZA TIJESTO:

250 g maslaca
3 jaja
1 žlica vrhnja
4-5 žlica šećera
1 vanilin šećer
350 g glatkog brašna
150 g oštrog brašna
100 g heljdina brašna ili nekog po vašem izboru
prstohvat soli
2 žlice rogača
korica jednog limuna

ZA KREMU:

500 g mascarpone sira
sok jednog limuna
140 g šećera u prahu
150 g namaza od bijele čokolade
350 g trešanja

Marko Miščević

Prvi korak kod pripreme ove slastice je tijesto. U veliku posudu stavite sve vrste brašna, zatim sol i obje vrste šećera te dobro promiješajte. Dodajte omekšali maslac narezan na komadiće, jaja i vrhnje. Umijesite tijesto i pustite ga da se odmori u hladnjaku sat do sat i pol prije pečenja. Kalupe za mini quiche premažite masnoćom i malo pobrašnite te obložite tijestom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta na 180 °C. U posudu za miksanje stavite mascarpone, limunov sok i šećer u prahu te dobro izmiješajte. Tijesto najprije premažite namazom od bijele čokolade, zatim kremom od mascarponea te po njoj poslažite nasjeckane ili cijele trešnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:19