RECEPTI DOBRE HRANE

TREŠNJE U SLASTICAMA KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Palačinke s trešnjama i kremom od kikirikija

 Marko Miščević
Nismo uspjeli odoljeti ovom prekrasnom, crvenom i sočnom voću koje je zavladalo tržnicama pa smo našu Slavicu zamolili da nama njime zasladi život

SMJESA ZA PALAČINKE:

200 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
1 žličica soli
1 žličica šećera
250 ml mlijeka
1 jaje
3 žlice otopljenog maslaca
2 žlice jestive boje za kolače s okusom trešnje ili maline

ZA KREMU:

250 g očišćenog neslanog kikirikija
100 g bijele čokolade
100 ml vrhnja za šlag
350 g trešanja

Marko Miščević

Prvi korak je smjesa za palačinke. U veliku posudu stavite jaje, šećer i otopljeni maslac te dobro izmiješajte pjenjačom. Zatim dodajte mlijeko, brašno i prašak za pecivo te na kraju jestivu boju i sve dobro sjedinite. Pecite na zagrijanoj tavi da budu promjera oko 10 centimetara. Kikiriki stavite u blender i dobro ga izmiksajte da se dobije krema. Čokoladu otopite na pari i dodajte smjesi od kikirikija te na kraju lagano umiješajte vrhnje. Treba paziti da krema ne bude prerijetka jer će u tom slučaju trešnje ispadati. Na svaku palačinku namažite kremu, red trešanja i tako redom. Ne moraju se nužno slagati jedna na drugu, izbor je na vama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:58