SAMONIKLO BILJE

TRI DIVLJE ZVIJEZDE: Salata od krumpira s maslačkom i medvjeđim lukom

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Treba se samo osvrnuti oko sebe i proučiti što sve raste u dvorištu, obližnjoj livadi, brdu, do pedeset kilometara udaljenosti. Iznenadili biste se koliko je priroda raznolika i koliko je toga jestivo, a da nije uzgojeno - rekla nam je Jelena Tomašević, vlasnica veganskog restorana Simple Green by Jelena, smještenog u zagrebačkoj Zelinskoj ulici, uz koji je i njena novootvorena pekara Simple Bake, koja nudi isključivo bezglutenski kruh i peciva te veganske pizze i bruschette, dok smo na propisanoj udaljenosti u društvu njenih dvaju pasa šetali livadama u podnožju Sljemena

4 krumpira
listovi maslačka i cvijet za dekoraciju
listovi medvjeđeg luka
nekoliko stabljika mladog luka
2-3 rotkvice
chia sjemenke

Zagreb, 210420
Jelena Tomasevic vlasnica Simple green vege restorana i pobornica zdra e i pametne prehrane napravila je par jela sa samoniklim biljem; zeleni sok s superfood dodacima; juhu pd koprive, savijacu s medvedjim lukom i krumpirom, caj od koprive i krumpir salatu s maslackom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Skuhajte krumpir u slanoj vodi, narežite ga na ploškice, začinite po ukusu (ulje, ocat ili limunov sok) dodajte svježe ubrane, oprane listove maslačka i medvjeđeg luka. Nasjeckati ih možete na manje komade ili pak poslužiti cijele, prema volji i ukusu. Popaprite salatu i dodajte po želji sezonskog povrća, primjerice rotkvice i mladi luk. Za kraj dodajte malo chia sjemenki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:31