FINGER FOOD ZA NOVU GODINU

Trokuti s mesom, porilukom i špinatom

 StockFood

300 g mljevene puretine ili ostatka od pečenja (purica, patka, piletina...)
2 poriluka
250 g špinata
1 žlica meda
50 g maslaca
sol, papar
prema želji mljevene čili papričice
1 jaje
malo mlijeka
2 paketića zarolanog gotovog lisnatog tijesta

Ako imate ostatke od pečenja, sitno ih nasjeckajte. Ako ne, nasjeckajte glavicu luka, prodinstajte je, dodajte mljeveno meso. Začinite solju i paprom pa dinstajte desetak minuta. Pustite da se ohladi. U smjesu od mesa dodajte žlicu meda i začinite. Ostavite sa strane. Narežite bijeli dio poriluka i dinstajte ga na maslacu dok ne postane mekan. Dodajte špinat i pričekajte da uvene. Pomiješajte s mesnom smjesom. Razmotajte tijesto, izrežite ga na kvadratiće. Na sredinu svakog stavite nadjev, presavinite rubove. Pećnicu upalite na 200°C. Trokute premažite žutanjkom u koji ste umiješali malo mlijeka. Stavite ih peći dvadesetak minuta. Prema želji posipajte kockicama feta sira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2025 00:15