SAMO DOMAĆE

U KUHINJI S IVICOM PROPADALOM: Čačanska Gabon torta

Zagreb 1811207
IVICA PROPADALO I DRAGANA TODOROVIC Nedjeljni rucak
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Kaj, ča, bre, bona kuhaš? Pravi multi-kulti fusion.

Nadjev: Dobro zamutiti smjesu od 23 žumanjka, 250 g šećera u prahu pa u nju odati 1,5 maslac i 400 g rastopljene čokolade za kuhanje. Biskvit: Umutiti 5 bjelanjaka, 4 žlice šećera, 100 g mljevenih oraha, žlicu glatkog brašna, 2 žlice pripremljenog nadjeva za tortu, staviti u kalup i ispeći tri biskvita. Svaki komad biskvita dobro se premaže nadjevom, a po vrhu torte prelije glazura od 100 g čokolade sa 80% kakaa, 100 g čokolade sa 40% kakaa i malo maslaca. Prema želji se može posuti (ili sa strane staviti) 200 g prepečenih narezanih lješnjaka.

Izdvajamo

Iz drugih medija