SAMO DOMAĆE

U KUHINJI S IVICOM PROPADALOM: Čačanska gica prasica/zagrebački odojak

Zagreb 1811207
IVICA PROPADALO I DRAGANA TODOROVIC Nedjeljni rucak
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Kaj, ča, bre, bona kuhaš? Pravi multi-kulti fusion.

Svinjski but veličine 3 - 3,5 kg, špikovati s češnjima češnjaka. No- žem meso zasjeći na više mjesta i napuniti žličicama masti. Meso potom staviti na lim za pečenje i prekriti aluminijskom folijom pa ga staviti u pećnicu ugrijanu na 240 Celzijevih stupnjeva. Nakon sat vremena skinuti foliju i dodati 1 kg prethodno začinjenih mladih krumpira rezanih na pola te manji crveni luk pet-šest cherry rajčica pa sve vratiti u pećnicu. Smanjiti temperaturu na 180 Celzijevih stupnjeva i peći još sat, sat i pol. Služiti, naravno, toplo!

Izdvajamo

Iz drugih medija