RECEPTI DOBRE HRANE

U NADJEVU JE TAJNA ZA FINO PUNJENO POVRĆE: Patlidžani punjeni mljevenim mesom

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 27.08.2019. u 09:37

Zagreb , 300719.
Editorijal Jela od povrca za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / CROPIX
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Dovoljno je da prođete tržnicom i sam pogled na to predivno, mirisno, šareno povrće dat će vam ideju za slasna i maštovita jela

4 patlidžana
500 g miješanog mljevenog mesa
2 manje glavice luka
3 manje rajčice
maslinovo ulje
šaka nasjeckanog peršina
sol i papar
100 g sira ementaler

Zagreb , 300719.
Editorijal Jela od povrca za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / CROPIX
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Najprije napravite punjenje od mljevenog mesa. Na malo ulja popržite na kockice nasjeckan luk. Kad postane staklast, dodajte meso koje polako pržite dok sva tekućina ne ispari. Tada dodajte na sitno narezanu rajčicu, sol, papar i na vrh žličice dimljene crvene paprike. Sve dinstajte na laganoj vatri dok rajčica ne omekša, a tekućina ispari. Meso ostavite da se malo ohladi. U međuvremenu patlidžan operite, prerežite napola i žlicom izdubite unutrašnjost. Posolite i pustite sa strane da pusti višak tekućine. Poslije ga, prije punjenja, osušite kuhinjskim papirom. Nasjeckajte peršin, grubo naribajte sir te umiješajte u ohlađeno meso. Tom smjesom punite patlidžane i stavljate ih u posudu za pečenje čije ste dno prethodno pokapali maslinovim uljem. Pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta na 200 ⁰C.

Izdvajamo

Iz drugih medija