RECEPTI DOBRE HRANE

U NADJEVU JE TAJNA ZA FINO PUNJENO POVRĆE: Rajčice punjene crnom rižom

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 27.08.2019. u 09:35

Zagreb , 300719.
Editorijal Jela od povrca za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / CROPIX
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Dovoljno je da prođete tržnicom i sam pogled na to predivno, mirisno, šareno povrće dat će vam ideju za slasna i maštovita jela

8 rajčica
250 g crne riže
4 komada mladog luka
1 velika crvena paprika
300 g kukuruza šećerca
1 mozzarella
sol i papar
kajenski papar
maslinovo ulje
1 žlica nasjeckanog svježeg bosiljka

Zagreb , 300719.
Editorijal Jela od povrca za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / CROPIX
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Najprije u puno vode stavite kuhati rižu. Kuhajte je oko 40 minuta na laganoj vatri. Ona ne bubri poput bijele riže, vrlo malo joj se poveća volumen. Dok se riža kuha, dobro operite povrće. Rajčicama odrežite vrh te žličicom izdubite unutrašnjost. Pritom pazite da ostavite po stijenkama i malo mesa kako prilikom pečenja punjenje ne bi iscurilo. Sjemenke koje ste izvadili, stavite u veću posudu, dodajte sitno narezan mladi luk, papriku i mozzarellu. Dobro promiješajte, a zatim dodajte kukuruz šećerac te začine. Na samom kraju dodajte rižu, promiješajte i punite rajčice. Složite ih u posudu za pečenje, začinite maslinovim uljem i stavite peći na 180 ⁰C oko 35 minuta. Jelo možete servirati toplo i hladno.

Izdvajamo

Iz drugih medija