PROVJERENI RECEPTI

U POTRAZI ZA PRAVIM BAKALAROM: Buča i bakalar

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Bez ribe iz Sjevernog mora nezamisliv je Badnjak. A polemike oko njegove nabave stare su koliko i recepti pa smo po rješenje problema i način njegove pripreme otišli u restoran Rivica u Njivicama na Otoku Krku...

200 g usoljenog bakalara
600 g domaćih njoka s pireom od buče (ili običnih)
temeljac od bakalara
2-3 češnja češnjaka
maslinovo ulje
maslac
bijelo vino

Njivice, 261119
U restoranu Rivica u njivicama pripremili su nam nekoliko jela od bakalara.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Usoljeni bakalar temeljito očistite od soli, namočite u vodu dan ranije, a vodu promijenite dva do tri puta. Na tavi prepržite nekoliko češnja češnjaka na maslinovom ulju pa ih izvadite, dodajte sitno rezani usoljeni bakalar, podlijevajte temeljcem i bijelim vinom. Njoke kuhajte u slanoj vodi, procijedite i dodajte u tavu pa dodajte kockicu maslaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 03:09