PROVJERENI RECEPTI

U POTRAZI ZA PRAVIM BAKALAROM: Svježi bakalar s pireom od buče

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Bez ribe iz Sjevernog mora nezamisliv je Badnjak. A polemike oko njegove nabave stare su koliko i recepti pa smo po rješenje problema i način njegove pripreme otišli u restoran Rivica u Njivicama na Otoku Krku...

800 g svježeg bakalara
500 g muškatne buče
bučino ulje
maslinovo ulje
maslac
sol i papar

Njivice, 261119
U restoranu Rivica u njivicama pripremili su nam nekoliko jela od bakalara.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Ako nabavite cijeli svježi bakalar, filetirajte ga. Buču prerežite, izvadite sredinu, maknite koru i narežite je na manje komade. Posolite ih, popaprite, pokapajte maslinovim uljem i rasporedite po plehu za pečenje obloženim papirom za pečenje. Pecite je na 180 Celzijevih stupnjeva tridesetak minuta, odnosno dok ne postane mekana. Pasirajte je u pire i začinite. Filete svježeg bakalara vrlo kratko s obje strane pecite na tavi u maslacu. Začinite ih. Poslužite filete bakalara pokapane s maslinovim uljem i pireom od tikve pokapanim s bučinim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:05