Odmah uzmi dva

U začinskom bilju je tajna: Ovako pripremljeni kotleti iz svinjetine izvlače najbolje

 Ilia Nesolenyi/Getty Images/istockphoto
Ako ste poželjeli konkretni mesni obrok, tada bi vam se ovaj recept itekako mogao svidjeti, što zbog okusa, što zbog lakoće pripreme
Ako ste poželjeli konkretni mesni obrok, tada bi vam se ovaj recept itekako mogao svidjeti, što zbog okusa, što zbog lakoće pripreme

Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 2-4

Sastojci:

  • 600 g svinjskih kotleta
  • 2 žlice senfa
  • 5-6 grančica timijana
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 žličica dimljene crvene paprike
  • 3-4 režnja češnjaka
  • ulje
  • sol i papar

Priprema:

Senf, dvije žlice ulja i dimljenu papriku pomiješajte. Dodajte sol, papar i time natrljajte meso. Pustite da stoji u hladnjaku barem dva sata, a zatim na tavi zagrijte ulje, dodajte meso i ispecite ga na naglo.

Na sredini pečenja dodajte timijan i ružmarin u ulje, ubacite i režnjeve češnjaka te pustite da se peče tako da pusti aromu.

Meso izvadite iz tave i podlijte masnoćom.

Poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2025 11:25