ISPROBANI RECEPTI

UKUSNE SMOKVE: Kruh sa smokvama

Marko Miščević

Dobrodošle u slatkim i slanim jelima

350 g smokava
2 male žličice crnog papra
7 g suhog kvasa
650 g glatkog brašna
2 male žličice soli
2 žlice maslinovog ulja
450 ml vode
1 mala žličica šećera

 

Marko Miščević

U posudu stavite mlaku vodu, kvas i šećer i pustite da se kvas zapjeni. U zapjenjeni kvas dodajte sol, maslinovo ulje, papar i postepeno brašno. Umijesite glatko tijesto i ostavite da se diže minimalno sat vremena. Kada se tijesto udvostručilo, dodajte sitno nasjeckane smokve, vrlo kratko mijesite te stavite u prethodno obloženu posudu papirom za pečenje. Tijesto u posudi pustite da se još diže minimalno 20 minuta, te ga stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180ºC 45 minuta. Pečeni kruh servirajte uz aromatizirani maslac.

Izdvajamo

Iz drugih medija