Trebat će vam:
- 4 - 5 tikvica
- 300 g mljevene junetine
- 1 konzerva slanutka po želji
- 1 manji luk
- 4 režnja češnjaka
- 1 paprika
- 1 žličica kumina
- 1 žličica dimljene paprike
- 1 žličica timijana
- sol i papar
- jogurt, crvena paprika, limunov sok po želji
- maslinovo ulje
Priprema:
U posudi pomiješajte sitno nasjeckani luk, češnjak, mljevenu junetinu, sitno nasjeckanu papriku, kumin, dimljenu papriku, timijan, sol i papar. Tikvice narežite na valjke, izdubite ih i mesu dodajte unutarnji dio tikvice koji ste također na sitno nasjeckali. Po želji dodajte i slanutak. Dobivenom smjesom napunite tikvice. Premažite ih maslinovim uljem i pecite u pećnici na 200 stupnjeva 40-ak minuta. Za to vrijeme, po želji, pripremite umak od jogurta i malo crvene paprike, limunova soka i maslinova ulja. Tikvice poslužite uz umak ili uz prilog po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....