SLASNO

Umjesto lađica, punjene tikvice s mljevenim mesom napravite na ovaj način

 Esin Deniz/Getty Images/istockphoto
Dodajte slanutak i papriku pa sve zajedno poslužite uz umak od jogurta ili jednostavan prilog po želji
Dodajte slanutak i papriku pa sve zajedno poslužite uz umak od jogurta ili jednostavan prilog po želji

Trebat će vam:

  • 4 - 5 tikvica
  • 300 g mljevene junetine
  • 1 konzerva slanutka po želji
  • 1 manji luk
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 paprika
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1 žličica timijana
  • sol i papar
  • jogurt, crvena paprika, limunov sok po želji
  • maslinovo ulje

Priprema:

U posudi pomiješajte sitno nasjeckani luk, češnjak, mljevenu junetinu, sitno nasjeckanu papriku, kumin, dimljenu papriku, timijan, sol i papar. Tikvice narežite na valjke, izdubite ih i mesu dodajte unutarnji dio tikvice koji ste također na sitno nasjeckali. Po želji dodajte i slanutak. Dobivenom smjesom napunite tikvice. Premažite ih maslinovim uljem i pecite u pećnici na 200 stupnjeva 40-ak minuta. Za to vrijeme, po želji, pripremite umak od jogurta i malo crvene paprike, limunova soka i maslinova ulja. Tikvice poslužite uz umak ili uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 21:21