"HUMANITARNI" RECEPTI

VESELI STOL: Ash-e doogh ili jogurt juha

 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA
Humanitarne večere za koje se traži mjesto više...

500 g čvrstog jogurta
750 ml vode
1 jaje
1 žlica brašna
sol
400 g kuhanog slanutka
150 g svježeg špinata
3 žlice nasjeckanog svježeg peršina
2 žlice nasjeckanog svježeg vlasca
1 žlica nasjeckanog svježeg korijandera
3 češnja češnjaka
maslinovo ulje

Zagreb, 271219.
Anita Kozina sa sestrom Sanjom organizira dobrotvorne vecere.
Na fotografiji: juha.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

U loncu pomiješajte jogurt, jaje, žličicu soli i žlicu brašna te sve dobro promiješajte pjenjačom. Dodajte hladnu vodu, još jednom sve dobro promiješajte i stavite na vatru. Kuhajte uz stalno miješanje kako vam se jogurt ne bi pretvorio u grudice. Kad juha prokuha, dodajte kuhani slanutak i grubo nasjeckani špinat. Dobro promiješajte, a zatim dodajte sitno nasjeckani češnjak i sve svježe začine. Promiješajte i kuhajte na laganoj vatri još 5 minuta. Poslužite toplo uz dodatak maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:33