KOOHAČA

VIDEO RECEPT ZA RUČAK IZ JEDNOG LONCA: Radimo pileće batke s kvinojom!

Koohača je novi video specijal Dobre hrane u kojem donosimo jednostavne, a sezonske i zanimljive recepte. Isprobajte ovaj i javite nam dojmove!

Rijetki su ljubitelji filea od pilećih prsa - pretjeramo li s termičkom obradom, nalik su na triješće, a okus, toliko neutralan, uvijek moramo doraditi. Stoga smo nabavili batke i pripremili ovo odlično jelo iz jednog lonca!

Trebat će vam:

maslinovo ulje
1 ljubičasti luk
10 dkg sjeckane slanine
3 češnja češnjaka
1 mrkva
6 pilećih bataka
2 dcl bijelog vina
konzerva pasirane rajčice
1 svježa paprika
sol i papar
jabučni ocat
150 g šampinjona
150 g kvinoje
50 g maslaca
parmezan

Priprema:

Batke posolite i popaprite te ih prepržite na malo maslinova ulja. Izvadite ih u posebnu posudu. U tavu stavite malo maslinova ulja i na njemu prepržite sjeckani ljubičasti luk. Dodajte sjeckani češnjak, naribanu mrkvu i slaninu. Sve prepržite dok luk ne postane proziran, a slanina zlatno smeđa. Vratite batke u tavu i sve podlijte bijelim vinom. Dodajte pasiranu rajčicu, najbolje domaću salsu. Sve posolite i popaprite te dodajte sjeckanu svježu papriku. Šampinjone prepržite na tavici dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte ih u tavu te sve podlijte jabučnim octom. Krčkajte kojih 15 minuta. Dodajte kvinoju i kuhajte još 15 minuta. Kad je kvinoja kuhana, ugasite vatru i dodajte maslac i parmezan pa sve dobro promiješajte. Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:52