OMILJENE PROLJETNICE

VJESNICI PROLJEĆA: Bruskete sa šparogama i mozzarellom

Bez obzira na to jeste li obožavatelji divljih ili pitomih, sada je vrijeme za uživanciju, a mi vam predlažemo nekoliko provjerenih recepata - da se malo odmaknete od klasične fritaje.

1 kukuruzni baguette
200 g mozzarelle
150 g šunke
100 g šparoga
2 dl maslinova ulja
1 glavica češnjaka
sol

 

 

Kruh izrezati na kose kriške te ga složiti u posudu za pečenje koju treba prethodno obložiti papirom za pečenje. U manju zdjelicu staviti maslinovo ulje, malo soli i sitno nasjeckan češnjak te tom smjesom premazati svaku šnitu kruha. Zatim posložiti šunku, mozzarellu narezanu na ploške i na vrh šparoge. Ako je ostalo mješavine ulja i češnjaka, može se i po šparogama malo pokapati. Staviti u pećnicu na 200 °C na 5 do 8 minuta, tek toliko da se sir otopi, a kruh postane hrskav.

Izdvajamo

Iz drugih medija