OMILJENE PROLJETNICE

VJESNICI PROLJEĆA: Palačinke sa šparogama

Bez obzira na to jeste li obožavatelji divljih ili pitomih, sada je vrijeme za uživanciju, a mi vam predlažemo nekoliko provjerenih recepata - da se malo odmaknete od klasične fritaje.

100 g heljdina brašna
100 g običnog brašna
1 žličica sode bikarbone 
280 ml mlaćenice
1 jaje
50 g maslaca
ulje za pečenje
18 komada šparoga
sol

 

 

U veću zdjelu staviti omekšali maslac i dobro ga izmiješati ručno ili uz pomoć miksera. Dodati jaje, mlaćenicu, obje vrste brašna, a na kraju prstohvat soli i sodu bikarbonu. Miješati nekoliko minuta da se dobije homogena smjesa. Zagrijati tavu, dodati nekoliko kapi ulja i izliti jednu veću žlicu smjese. Peći jednu minutu te po tijestu složiti šparoge veličine palačinke. Peći još jednu minutu i okrenuti. Na drugoj strani palačinku je dovoljno peći samo jednu minutu. Šparoge ne treba prethodno blanširati, no ako ne volite da su hrskave, treba ih kuhati dvije do tri minute prije pečenja. Ovo jelo idealno je kao doručak te se može poslužiti uz šunku, sir ili ukusni domaći špek.

Izdvajamo

Iz drugih medija