OMILJENE PROLJETNICE

VJESNICI PROLJEĆA: Pileći bataci sa šparogama i mladim krumpirom

Marko Miščević

Bez obzira na to jeste li obožavatelji divljih ili pitomih, sada je vrijeme za uživanciju, a mi vam predlažemo nekoliko provjerenih recepata - da se malo odmaknete od klasične fritaje.

750 g mladog krumpira
350 g šparoga
1 glavica češnjaka
1 velika žlica maslinova ulja
ružmarin
8 komada pilećih bataka
300 g mini rajčica
sol i papar

 

Marko Miščević
 

Pećnicu zagrijati na 180 °C. U posudu za pečenje staviti mladi krumpir koji treba samo dobro oprati, ne treba ga guliti. Dodati šparoge, češnjak, ružmarin, sol i papar te sve dobro izmiješati. Zatim dodati prethodno začinjene pileće batke sa solju te po cijeloj posudi rasporediti mini rajčice. Posudu prekriti aluminijskom folijom i staviti u pećnicu da se peče oko 20 minuta. Nakon tog vremena ukloniti foliju te još peći 20 do 25 minuta dok povrće i meso ne porumene.

Izdvajamo

Iz drugih medija