OMILJENE PROLJETNICE

VJESNICI PROLJEĆA: Šparoge s pljukancima i mesnim okruglicama

Marko Miščević

Bez obzira na to jeste li obožavatelji divljih ili pitomih, sada je vrijeme za uživanciju, a mi vam predlažemo nekoliko provjerenih recepata - da se malo odmaknete od klasične fritaje.

400 g mljevene svinjetine
1 jaje
50 g prepečenca
100 g sitno nasjeckanog špeka
sol
papar
mala žličica mljevene dimljene paprike
šaka sitno nasjeckanog peršina
2 male glavice crvenog luka
500 g svježe tjestenine
200 g šparoga
maslinovo ulje
1 dl bijelog vina
češnjak
šaka parmezana
50 g sušenih rajčica

 

Marko Miščević
 

Najprije treba zamijesiti okruglice. U posudu staviti mljeveno meso, dodati jaje, prepečenac prethodno namočeni u mlijeku, sitno nasjeckani crveni luk, sitno nasjeckani špek, sitno nasjeckani peršin i začine te sve dobro izmiješati. Staviti kuhati tjesteninu samo nekoliko minuta jer svježoj tjestenini ne treba puno vremena. Skuhanu ocijediti. Na tavi ispržiti kuglice koje treba oblikovati uz pomoć male žlice da budu sve jednake. Ispečene okruglice staviti sa strane. U novoj posudi zagrijati maslinovo ulje te dodati narezane šparoge, politi bijelim vinom te dodati češnjak, peršin, malo limunova soka, sol i papar po želji. Nakon 5 minuta dodati prethodno ispečene okruglice te skuhanu tjesteninu. Sve lagano sjediniti te na kraju još dodati sitno nasjeckani peršin.

Izdvajamo

Iz drugih medija