GOTOVO ZA TREN!

Wok u staklenci

Zagreb, 260517.
Slavica Sagolj pripremila je i stilizirala lagana ljetna jela.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Vrijeme pripreme: 15 minuta, vrijeme kuhanja: 8 minuta

Trebat će vam:

100 g sušene tjestenine od pšeničnog brašna
maslinovo ulje
1/2 tikvice
50 g crvenog graha iz konzerve
1 mrkva
šaka mladog špinata
2-4 žlice isprženog luka
2 žličice nasjeckanog korijandera

Za preljev:

1 žlica sezamova ulja
2 žlice soka od limete
2 češnja češnjaka
1 ljuta papričica nasjeckana
1 žlica naribanog đumbira

Zagreb, 260517.
Slavica Sagolj pripremila je i stilizirala lagana ljetna jela.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Priprema:

U prokuhanu vodu stavite sušenu tjesteninu od pšeničnog brašna na četiri minute da nabubri. Sjedinite sastojke za preljev. U zagrijani wok dodajte maslinovo ulje te ubacite na trakice narezanu papriku koju pecite 2-3 minute uz stalno miješanje, ali neka zadrži hrskavost, dodajte tikvicu i grah i kuhajte još dvije minute. Paralelno u manjoj posudi popržite crveni luk narezan na trakice. Na dno staklenke stavite ocijeđenu tjesteninu, zatim dodajte poprženo povrće, mladi špinat, svježu mrkvu naribanu na štapiće, pečeni luk, nasjeckani korijander te sve prelijte preljevom. Obrok idealan za izlete, ali i ured.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija