ZDRAVI RECEPT

Žabo kocke iliti lješnjak ljubi mandarinu

 Berislava Picek / CROPIX
Ime Kokolach nose kolači koji se pripremaju bez glutena, jaja, šećera, mliječnih proizvoda i pojačivača okusa i jednako su ukusni kao i uobičajeni božićni klasici, a možete ih nabaciti u zagrebačkom Greencajgu

200 g badema
100 g oraha
100 g kokosova brašna
40 g tapioke
50 ml narančina soka
60 g kokosova ulja
150 g agavina sirupa
30 g zlatnog lana u 80 ml vode
100 g pekmeza od mandarine
150 g grubo samljevenog lješnjaka

Zagreb, 231117.
Vlasnica ducana zdrave hrane Greencajg Marija Sumak napravila je kolace koje nudi u svom ducanu; kolaci su bez jaja i sadrzavaju zdrave namirnice. Okruglice, keksi s cokoldaom, kiflice, zdravu varijaciju kolaca madjarice, vocne kosarice, orahnjaca i makovnjaca i torta.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Samljeti badem i orah, dodati kokosovo brašno i tapioku. Nakon toga dodati tekući dio i sjediniti smjesu. Tijesto podijeliti u četiri dijela i razvaljati četiri kore. Svaku koru namazati marmeladom od mandarina i posuti tostiranim grubo mljevenim lješnjacima. Staviti u pećnicu na 140 stupnjeva na pola sata. Prošarati čokoladom i naribati koricu mandarine (ili klementine), posuti grubo sjeckanim lješnjacima.

Pročitajte više o Kokolachu: KOKOLACH: Božićni kolači koji se jedu bez grižnje savjesti

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:49