Sad ili iduće sezone

Zadnji je čas da isprobate jedan od najboljih risotta, smokva mu daje posebno dobar okus

Dobra hrana i Papavero u novim nastavcima našeg video specijala donose vam detaljan prikaz izrade jednog od najpoznatijih talijanskih klasika - rižota! Ovaj put radimo ga sa svježim smokvama i pršutom

U zagrebačkom Papavero Pizza & Food Labu, vlasnica Ana Uremović Longobardi, koja je stekla bogato iskustvo pripreme talijanskih klasika u različitim tipovima restorana u Veneciji, Bibioneu i Trevisu, otkrila nam je tajnu pripreme pravog talijanskog rižota koju će nam pokazati kroz sedam recepata u velikom specijalu koji je pripremila samo za Dobru hranu.

image

Ana Uremović Longobardi

Berislava Picek/Cropix

Nakon onog s više vrsti svježih gljiva i sušenim vrganjima, u novom nastavku našeg novog video specijala odabrali smo risotto sa smokvama i pršutom, ljetnim klasikom koji još uvijek možete pripremiti ako imate sreće i pronađete svježe smokve.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Ono što je važno kod pripreme svakog rižota je, ističe Ana, da rižu podlijevamo malo po malo, najbolje temeljcem, i da ga - jednom kad ga skinemo s vatre - mantekiramo maslacem i sirom te odmah poslužimo.

Pogledajte video pripremu, a na linku u nastavku potražite i recept za ovaj risotto!

Veliki specijal posvećen risottu po receptima Ane Uremović Longobardi pronađite u novom broju magazina Dobra hrana!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. siječanj 2024 20:20