Zapečeni krumpir s blitvom i feta sirom

Zagreb, 250914.
Jela od krumpira.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Trebat će vam:

4-5 krumpira
500 g blitve
10 g feta sira
1 srednje velik luk
3 češnja češnjaka
1 žličica sjemenki koromača
sol
maslinovo ulje

Zagreb, 250914.
Jela od krumpira.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media
 

Priprema:

Krumpir oguliti i izrezati na tanje ploške, nauljiti ga maslinovim uljem i posoliti pa ga poslagati u posudu za pečenje. Ostaviti da se peče na 180-200 stupnjeva oko 20 minuta. Za to vrijeme skuhati blitvu i dobro je ocijediti, a kada se ohladi narezati je. Na maslinovom ulju dinstati nasjeckan luk i češnjak. Podliti s malo vode ako je potrebno. Kada luk i češnjak omekšaju, umiješati blitvu i sjemenke koromača te prodinstati zajedno oko 2 minute. Izvaditi krumpir iz pećnice pa po njemu rasporediti blitvu i nasjeckani feta sir te peci još oko 2 minute.

Izdvajamo

Iz drugih medija