IDEJA ZA RUČAK

Zapečenom krumpiru dodajte celer i sir pa poslužite kao prilog ili lagani ručak usred tjedna

 Berislava Picek/Cropix
Umjesto klasičnog zapečenog krumpira, zaigrajte se pa mu dodajte i korijen te listove celera

Trebat će vam:

500 g celera narezanog na listiće

1 veći krumpir narezan na listiće

1 glavica luka

sol

papar

češnjak

50 g parmezana

200 g cheddar sira

150 ml vrhnja za kuhanje

listovi celera narezani na prutiće

50 g maslaca

1 žlica svježe nasjeckanog peršina

maslinovo ulje

Priprema:

Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem. U veću posudu dodajte narezani celer i krumpir narezan na ploškice. Dodajte list celera narezan na prutiće, sol, papar, češnjak, naribani cheddar, parmezan, vrhnje za kuhanje i nasjeckani peršin. Sve lagano promiješajte da se sjedine sastojci. Povrće premjestite u posudu za pečenje. Prije pečenja na vrhu rasporedite maslac u malim komadićima. Pecite oko 35 minuta na 180 stupnjeva. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:35