150 g sitnih zobenih pahuljica
220 g integralnog brašna
200 g maslaca (omekšalog)
90 g svijetlog sitnog muscovado šećera
100 g tamnih čokoladnih kapljica
1 jaje
100 g lješnjaka
1/2 žličice cejlonskog cimeta
7 g praška za pecivo
prstohvat soli

Pomiješati suhe sastojke: brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, sol i cimet. Omekšali maslac ručnim mikserom miksati sa šećerom, dodati jaje pa još malo miješati. Sjediniti obje smjese, umiješati žlicom ili špatulicom. Dodati čokoladne kapljice i grubo sjeckane tostirane lješnjake. Smjesa je čvršća i rukama se može lijepo oblikovati u kuglice. Posložite ih na pleh obložen papirom za pečenje, a zatim oblikujte svaku kuglicu da dobije oblik keksa. Stavite peći u prethodno ugrijanu pećnicu na 150 °C 30-35 minuta. Keksići moraju ostati svijetle zlaćane boje, a kada su gotovi znat ćete podignete li jedan i pogledate je li mu dno lagano posmeđilo. Ostavite ih na rešetku da se ohlade, oko pola sata, taman da postanu hrskavi. Od ove smjese dobit ćete otprilike 35 keksića. Za poklon: posložite sve suhe sastojke red po red u veliku staklenku. Na etiketu napišite recept za zobene kekse u kojem stoji da se omekšali maslac izradi ručnim mikserom, zatim se promiješa jedno jaje u njemu te se dodaju svi sastojci iz staklenke i zamijesi se smjesa za kekse.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....