GDJE NA SUSHI I POKE

Odlično mjesto za azijska jela izvan centra grada, porcije su obilne, a cijene pristupačne

 Privatna Arhiva
Od sushija i bao bunsa do konkretnijih jela, ovdje se može naći nešto za lagani, ali i ozbiljno zasitan ručak

Otkad je krajem 2020. otvoren, restoran Izakaya na zagrebačkoj Selskoj cesti slovi za jedan od najboljih kada je u pitanju azijska kuhinja. Ponuda je raznolika, pa tako ovdje možete pojesti dobar sushi i sjajne bao bunse, ali i počastiti se konkretnim jelima koja dolaze u povećim porcijama te će vas držati sitima vrlo vjerojatno do kraja dana. Mjesto u Izakayi najbolje je rezervirati, no ako vam se posreći, za ručak usred radnog tjedna dočekat će vas koji slobodan stol u prostranom, s ukusom uređenom ambijentu.

image
Privatna Arhiva

INFORMIRANO OSOBLJE

Kada smo Izakayu posjetili upravo na jedan užurbani ponedjeljak, unatoč dopola popunjenom restoranu, ugodno i dobro informirano osoblje bilo nam je neprestano na usluzi, čak i uz sva dodatna pitanja koja smo im tijekom ručka postavili.

Za predjelo smo naručili crispy tacose s tunom (65 kn) i pulled duck buns (65 kn), za glavno jelo katsu donburi (75 kn) i tuna poke (90 kn), a isprobali smo i njihovu kombinaciju sushija u classic boxu.

Crispy tuna tacos dolaze u formi tartara od tune u hrskavom omanjem tacosu, posluženi su s umakom guacamole i mladim lukom i, iako nam se ideja na prvu svidjela, izvedba bi mogla biti i bolja. Naime, u porciji se dobiju dva mala tanka tacosa do vrha ispunjena zbijenim, ali ukusnim tartarom od tune, pa kada se hrskavi tacos izgubi u ustima, imate dojam da jedete samo tartar bez ikakve podloge. Voljeli bismo da je tartara manje ili da je raspoređen u više manjih tacosa ili čak kukuruznih krekera; dojam bi bio puno bolji.

image
Privatna Arhiva

Nakon tacosa isprobali smo sočne i slasne pulled duck bunse s hoisin umakom, coleslaw salatom te prženim i mladim lukom. Lagano slatkasto meso dobro se složilo s prozračnim tijestom, a hrskavo povrće lijepo je zaokružilo cijelo jelo. To bismo jelo svakako ponovili.

image
Privatna Arhiva

DOBRE KOMBINACIJE

Katsu zdjela došla je na stol ispunjena krumpir salatom s wasabi majonezom, korijandrom i lukom na vrhu koje su stajala pileća prsa u panko mrvicama. Salata je okusom bila nešto blaža nego što smo očekivali s obzirom na sastojke, a kako je piletina bila poslužena na salati, donji dio mesa izgubio je na hrskavosti. Srećom, unatoč umaku i dodacima, meso je s gornje strane ostalo dovoljno hrskavo i cijela je kombinacija na kraju prilično dobro funkcionirala.

image
Privatna Arhiva

Kod tuna poke zdjele, osim dobro začinjene tune, kremaste salate i svježeg avokada, posebno su nam se svidjeli ukiseljeni krastavci sa šafranom i mentom koji su sjajno podigli kombinaciju i jelu dozu osvježenja. Ovaj tuna poke naručili bismo ponovno samo zbog fantastičnih krastavaca.

image
Privatna Arhiva

Classic sushi box iz Izakaye isprobali smo naknadno i, s obzirom na cijenu od 80 kuna, ostali ugodno iznenađeni količinom, uredno smotanim rolicama i dobro posloženim kombinacijama sastojaka. U pakiranju se, naime, dobije 16 rolica, pa svakako može poslužiti kao lagan, ali zasitan ručak s nogu.

Izakaya je odličan odabir za azijski ručak izvan samog centra grada, porcije koje nude su obilne, a cijene za dobiveno nisu pretjerane. Na kraju, to mjesto ubrojili bismo među ona na koja se, jednom kad ga isprobate, ubrzo poželite vratiti.

IZAKAYA

Adresa: Selska cesta 90b, Zagreb

Hrana: 8/10
Ambijent: 8/10
Usluga: 9/10
Vrijednost za novac: 9/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 17:40