RECENZIJA: ROUGEMARIN CITY

Pohvalno je što se u strogom centru Zagreba, na nekoliko koraka od glavnog trga, može jesti baš dobra i ne preskupa hrana

Posjetili smo Rougemarin City i ugodno se iznenadili hranom, uslugom i cijenama

Prošlo je previše vremena otkad smo zadnji put svratili u RougeMarin City na početku zagrebačke Petrinjske ulice pa smo, razmišljajući o mjestu za večeru u centru grada, ovog puta odlučili provjeriti što se sada ovdje kuha. Ovaj lokal smješten na samo nekoliko koraka od Trga bana Josipa Jelačića, naime, nekoliko je puta posljednjih godina mijenjao koncept, a sada nude jednostavna jela po, s obzirom na lokaciju i porcije, prilično pristupačnim cijenama.

Svratili smo ovdje u petak navečer, kada je terasa bila poluprazna, a u lokalu je bio zauzet tek jedan stol. Pokazalo se kasnije, to je prava šteta, jer u RougeMarin Cityju jede se baš dobro.

image
Privatni album
image
Privatni album

Između 12 jela, koliko sveukupno nude, odabrali smo četiri. Bile su to hrskave lignje s aji pimientom i majonezom (12,40 eura), batat s aioli majonezom, tonkatsu umakom i furikakeom od kozica (7 eura), zatim korejski rižini njoki u umaku od cherry rajčica i votke sa stracciatellom i crumbleom od pistacija (15,80 eura) te Chicken Toscana, točnije panirana pileća prsa s bijelim grahom u kremastom umaku od rajčice, s maslinama i sezonskim zelenim lisnatim povrćem (14,30 eura). Uz to, brzopleto i gladnih očiju naručili smo i focacciu (2 eura) i lisnatu zelenu salatu (4 eura).

image
Privatni album

Sva četiri jela na stol su stigla 15-ak minuta nakon narudžbe, a osoblje je i općenito bilo uslužno, pristojno, simpatično i spremno prokomentirati pojedino jelo ili predložiti alternativu. Jelo koje je bilo najveće i najugodnije iznenađenje bili su korejski njoki od rižinog brašna (topokki je ispravan naziv), koji su bili posluženi u gustom, blago kiselkasto-slatkastom gustom umaku. Iako nismo sigurni rade li ih sami ili koriste kupovne, njoki su bili meki, umak bogat i zasitan, a svi dodaci lijepo su se osjećali, kako u okusu, tako i u teksturi. Neobičan, a zapravo baš dobar spoj.

image
Privatni album

Posebno nam se svidjela i piletina koja dolazi na dobro začinjenom umaku s grahom, koji na trenutke podsjeća na zapečeni grah, a na trenutke na nedavno viralni grah u umaku od rajčice. Porcija je također bila izdašna, ali je jelo bilo toliko ukusno da smo se u ovom slučaju poslužili focaccom i tanjur počistili do zadnje točkice umaka. Kada bismo morali naći zamjerku ovom jelu, rekli bismo kako bi piletina mogla biti zabavnija, možda hrabrije začinjena i panirana u kakvoj zanimljivijoj panadi. Uz lijepo balansiran umak na trenutak nam se ipak učinila pomalo običnom.

image
Privatni album

Pržene lignje koje smo jeli bile su odlične, ostale su hrskave čak i kada su neko vrijeme stajale na tanjuru, a majoneza koja je uz njih poslužena bila je korektno napravljena. Voljeli bismo da smo uz lignje dobili i, primjerice, krišku limete, koja bi jelo svakako još malo podigla.

image
Privatni album

Batat smo zapravo naručili kako bismo ga kombinirali s lignjama, ali na kraju je ispalo da i ovo jelo može funkcionirati samo za sebe. Blago ljutkasti batat bio je slastan, a da je ostao hrskav, bio bi još i bolji. Focaccia je bila meka i prilično nam se svidjela, a salata je bila korektna, ali nam se porcija učinila ipak malo preskormnom s ozbirom na cijenu od 4 eura.

image
Privatni album

Sva jela koja smo isprobali bila su dobro izbalansirana, svako je sadržavalo i kremasti i hrskavi element pa niti jedan zalogaj nije ostao dosadan i barem tri od četiri koja smo kušali vrlo rado bismo ponovili. Cijeli meni možete pronaći na njihovim službenim stranicama, što RougeMarin čini jednim od rijetkim restorana koji nudi ovu više nego korisnu opciju.

Za desert smo na preporuku osoblja naručili medovik te slasticu s matchom i jagodama. Medovik je bio mekan, taman dovoljno sladak i topio se u ustima, dok je slastica s jagodama bila pomalo predvidiva i prevladavale su jagode, dok matchu nismo prepoznali u niti jednom zalogaju, već samo u boji.

image
Privatni album
image
Privatni album

Osim vina na čaše i butelje, u RougeMarin Cityju nude i nekoliko koktela, među kojima smo naručili Penicilin s viskijem, sirupom od lavande, kadulje i ružmarina, limunom i gaziranim sokom od đumbira te Maglu s rumom, cimetom, limunom i rižinom vodom. Prvi je bio slađi i lepršav, dok je drugi bio ozbiljniji i osvježavajuć. Osim ovih koktela, nude još nekoliko opcija, a cijene se kreću od 4,50 eura do 7 eura.

image
Privatni album

Kada smo večeru priveli kraju, shvatili smo da se za stolovima oko nas već izmijenilo nekoliko gostiju koji su uglavnom podijelili jednu porciju hrane ili svratili samo na piće. Zaključili smo kako je za njih to prava šteta, jer hrana je zbilja slasna i zamišljena tako da se može svidjeti što većem broju ljudi, domaćih i turista koji prolaze kroz sam centar grada, a cijene su za vrijednost koja se dobije, zbilja poštene.

Iskustvo u RougeMarinu svakako bismo ponovili i rado ćemo ovo mjesto preporučiti prijateljima te nam je iznimno drago da u samom centru Zagreba postoje restorani (uz RougeMarin City, tu su i SOL, KAI, Torikaya) u kojima se jede zbilja dobra hrana, a ne kao u većini europskih metropola, gdje su restorani na trgovima uglavnom samo zamke za naivne, gladne turiste.

Rugemarin City
Adresa: Petrinjska ulica 2, Zagreb

Hrana: 8/10
Usluga: 8/10
Ambijent: 7/10
Cijene: €€

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 11:12