DOBRA HRANA NAGRAĐUJE

SPOJI STRAST S KARIJEROM: Osvoji stipendiju za Aspirin studij Gastronomije u Splitu ili Zagrebu!

U suradnji s Visokom školom Aspira odlučili smo najmotiviranijeg natjecatelja nagraditi stipendijom za studij Gastronomije u Splitu ili Zagrebu

Svi strastveni kuhari napokon mogu odahnuti, Aspira je otvorila prvi međunarodni studij Gastronomije u Splitu i Zagrebu, koji obrazuje buduće chefove i menadžere hrane i pića. Upravo u suradnji s Visokom školom Aspira odlučili smo nagraditi i razveseliti stipendijom jednog zaljubljenika u gastronomiju.

Zbog sve izraženije potrebe tržišta rada za kvalitetnim i visokom educiranim kadrom Aspira je odlučila otvoriti međunarodni studij Gastronomije. U zadnjih godinu dana potražnja za profesionalnim kuharima porasla je za čak 50 %, a završetkom studija Gastronomije zajamčen vam je posao. Kako i ne bi, kada Aspirini studenti uče od najboljih hrvatskih i stranih chefova poput Davida Skoke, Ivana Pažanina, Hrvoja Zirojevića, Damira Modrušana te zvijezda talijanske gastro scene čiji su restorani nagrađeni s Michelinovim zvjezdicama -  Vicenza Guarina i Robera Cerete.

Prijavi se na natječaj do ponedjeljka, 30. srpnja 2018. u 11 sati.  U utorak, 31. srpnja provjeri jesi li među finalistima, a potom slijedi finalna selekcija kandidata!

Što možeš osvojiti?

Visoka škola Aspira u suradnji s Dobrom hranom nagrađuje te stipendijom od 60 tisuća kuna za studij Gastronomije koji traje tri godine, a završetkom studija stječeš 180 ECTS bodova. Svoju stipendiju u iznosu od 60 000 kuna možeš iskoristiti na Aspirinim studijima u Splitu i Zagrebu. Stipendija pokriva dvije godine studija, dok treću dobitnik sam plaća.

Što još dobivaš?

Studenti Gastronomije stručnu praksu odrađuju u najprestižnijim restoranima i hotelima u Hrvatskoj i inozemstvu, poput restorana Monte, Pelegrini, Zinfandel, Castello di Spaltena te La Capinera u Taormini na Siciliji. Svaki semestar odlaze na terensku nastavu i upoznaju hrvatske gastro i vinske regije, a omogućeno im je sudjelovanje na brojnim domaćim i međunarodnim gastronomskim kongresima.

Praktični dio nastave odvija se u suvremeno opremljenom kuhinjskom praktikumu gdje studenti, svaki na svojoj radnoj jedinici rade uz upute chefova mentora. U radu se koriste suvremenom tehnologijom te preko video monitora prate proces nastajanja jela.

Švicarski Culinary Art Switzerland, sastavnica prestižnog Swiss Education Group, u potpunosti je priznala diplomu studijskog programa Gastronomije i omogućila Aspirinim studetima nastavak studija po prilagođenim uvjetima i stjecanje dvostruke diplome.

Pokaži nam zašto si baš ti idealan kandidat za studij gastronomije i prijavi se na natječaj klikom.

Nagradni natječaj je završio, dobitnik je Darijo Sita. Čestitamo!

Više o studiju Gastronomije na Visokoj školi Aspira u Splitu i Zagrebu

U posljednjih nekoliko godina gastroturizam preuzima sve važniju poziciju u turističkoj ponudi Hrvatske i jedan je od najdinamičnijih i najkreativnijih segmenata turizma. Otvara se veliki broj restorana, a postojeći ponudu podižu na viši nivo. Upravo zbog toga Aspira je kreirala prvi međunarodni studij Gastronomije kako bi omogućila školovanje budućim chefovima i menadžerima hrane i pića. Studij traje tri godina, ustrojen je prema Bolonjskom procesu i završetkom se stječe 180 ECTS bodova. Odnedavno je Aspira otvorila svoju podružnicu i u Zagrebu, pa studenti mogu birati u kojem gradu žele studirati.

 

Studij Gastronomije omogućuje studentima da nauče tajne gastronomije i enologije u kreiranju kompletnog turističkog doživljaja te ih upoznaje s poviješću različitih svjetskih kuhinja. Završetkom studija naši studenti postaju jedni od prvih menadžera u gastronomiji u Hrvatskoj jer osim kulinarskih vještina, na studiju stječu i znanja iz područja marketinga, vođenja financija, upravljanja ljudskim resursima te su u potpunosti spremni za izradu poslovnog plana. Poslovi koje će studenti studijskog usmjerenja Gastronomija biti u prilici obavljati obuhvaćaju zanimanja poput: menadžer odjela hrane i pića, šef kuhinje restorana ili hotela, menadžer ugostiteljskog objekta, organizator gastro manifestacija, catering menadžer, banquet menadžer, kreator menua, brand menadžer u gastronomiji, marketing menadžer u ugostiteljstvu, recenzent za ugostiteljske časopise, kritičar hrane, stručnjak za sljubljivanje hrane i pića, kuhar, instruktor škole kuhanja, sommelier, menadžer kvalitete hrane, menadžer ljudskih resursa u gastronomiji, stručnjak za izradu poslovnih planova ugostiteljskih objekata.

Studenti Gastronomije od prve godine u najmodernijem kuhinjskom praktikumu uče od istaknutih stručnjaka iz domovine i inozemstva. Među mentorima se izdvajaju nositelji tri Michelinove zvjezdice Roberto Cerea i Vincenzo Guarino, Dino Galvagno, Antun Nišević, Michael Noss, Ivan Pažanin, Braco Sanjin, David Skoko, Zdravko Tomšić, Hrvoje Zirojević, uz mnoge druge velikane ugostiteljstva koji na tjednim radionicama predstavljaju suvremene trendove u gastronomiji.

Najvažniji dio studijskog programa je stručna praksa koja se provodi od prve godine studije u prestižnim restoranima i hotelima u Hrvatskoj i inozemstvu, poput restorana Monte, Pelegrini, Zinfandel, Zrno soli i mnogi drugi. Nerijetko stručna praksa naših studenta prerasta i u trajno zaposlenje, a čak 97 % studenta nakon završetka studija pronađe posao u struci ili nastavi školovanje.

Studenti Visoke škole Aspira svakog semestra imaju organiziranu terensku nastavu u kojoj upoznaju hrvatske gastro i vinske regije, a na posljednjoj godini studija odlaze na studijsko putovanje u Italiju gdje u prestižnom i nagrađivanom restoranu uče od vrhunskih stručnjaka. Omogućeno im je sudjelovanje na svim važnim gastro događanjima i kongresima, poput nedavno održanog međunarodnog gastro kongresa Chef's stage u Šibeniku.

Jednako tako, švicarski Culinary Arts Academy, sastavnica prestižnog Swiss Education Group je u potpunosti priznala diplomu studijskog programa Gastronomije i omogućila Aspirinim studentima nastavak školovanja na prestižnom švicarskom fakultetu i dobivanje dvostruke diplome.

Izdvajamo

Iz drugih medija