
U slučaju da sunčane dane sve više provodite na otvorenom, zasigurno ćete se zaželjeti kakvog dobrog doručka ili usputnog obroka ili slastice s nogu, pa će vam popis favorita iz omiljenih zagrebačkih pekarnica itekako dobro doći. Izdvojili smo najbolje iz ponude zanatskih pekarnica koje i sami rado pohodimo i gdje uvijek pronalazimo odlične sendviče, slatka i slana lisnata peciva, gdje kupujemo kruh, a ususret Uskrsu i pincu.
GDJE KUPITI KRUH, SENDVIČ I DOBRO LISNATO?
Pekarnica Kukuriku jedan je od naših favorita kada nam zatreba dobar kruh, posebice kada nam se jede dobar kukuruzni, raženi ili focaccia. Ovdje smo nedavno kupili i odličan sendvič s mortadellom, koji je bio bogato nadjeven i slastan, dovoljno zasitan i sočan. Njihovi kupci često biraju i sendvič s mekim brioche pecivom (koje je toliko dobro da bismo ga toplog jeli samog za sebe), a popularan je i onaj u kroasanu. Također, u Kukurikuu rade odlično lisnato tijesto pa ne možete pogriješiti niti ako za brzinsku slasticu odaberete neki od njihovih kroasana.
SLANI SALENJACI I DRUGE SLASTI
Pri nedavnom posjetu bistrou i pekarnici Salo na zagrebačkoj Opatovini, isprobali smo nekoliko noviteta. Posebno nam se svidio konkretan doručak inspiriran turskim jajima, koji ovdje rade s domaćim jogurtom, a među favorite upisali smo i odličnu pitu od jabuke, slani salenjak i pizzu s krumpirom i blitvom, koja nam se toliko svidjela da smo je od tada nekoliko puta pokušali replicirati i kod kuće. Cijeli pregled novije ponude u Salu čeka vas ovdje.
NOVI SLATKI FAVORITI
U zagrebačku pekarnicu Noel Bread&Deli nedavno je stiglo pojačanje, vitrina je postala šarenija i, logično, morali smo svratiti u jednu od njihovih poslovnica kako bismo isprobali što se to novog nudi. Među nove favorite svakako ubrajamo njihov tiramisu tart, zatim meko aromatično pecivo s kremom od pistacije s džemom od šipka, a sviđa nam se i spanakopita lisnato tijesto punjeno fetom, ricottom i špinatom.
Ovih smo dana isprobali i pincu iz Noel Bread&Delija, koja nam se prilično svidjela. Bila je lijepo hrskava izvana, meka iznutra i taman dovoljno aromatična da se može kombinirati i uz slane i uz slatke dodatke. Također, uveli su i nekoliko krušnih noviteta, među kojima nam se posebno sviđa kruh s heljdom.
Više o novoj ponudi možete čitati ovdje.
CRUFFIN JE VJEČNI FAVORIT
U Bread Clubu ne možete pogriješiti s omiljenim cruffinom s pistacijom (nude ih u nekoliko drugih varijanti, ali ovaj će nam vječno biti favorit), ovdje posebno volimo i kremastu spanakopitu, a kada nam zatreba kruh, biramo Didov (još uvijek odlična vrijednost za novac kada je u pitanju kiseli kruh).
U slučaju da, pak, nakon obilaska grada odlazite u goste i voljeli biste donijeti poseban poklon domaćinima, svakako razmislite o tome da to bude Bread Clubova makovnjača.
PIZZA I PINCA
U Boogie Labu se volimo počastiti sendvičem s mortadellom, koji nam je jedan od općenitih favorita kada je u pitanju zagrebačka ponuda sendviča, ali ne bježimo niti od njihovih lisnatih poslastica. Klasici poput kroasana ovdje su uvijek dobar odabir, a u slučaju da u Boogie svratite u poslijepodnevnim satima, svakako preporučujemo da kušate i njihovu pizzu.
Boogie Lab je u ovo doba godine posebno poznat i po svojoj pinci, koju već sada nude u svojim poslovnicama i partnerskim trgovinama. Više informacija čeka vas ovdje.
I JOŠ MALO PINCE
Iz zanatske pekarnice Korica nedavno su ponovno najavili da u ponudu uvode pincu. Njihovu mnogi smatraju najboljom u gradu, a oni sami kažu da su ove godine još dodatno unaprijedili recepturu te da je još bolja. Osim toga, prije nekoliko tjedana smo isprobali i jedan od novijih deserata koji sada nude, cheesecake s limunom, koji nas nije ostavio ravnodušnima. O svemu možete čitati ovdje.
Komentari
1