Kada pomislite na ribu, gotovo smo sigurni kako pomislite na brancin, jer upravo njegovo lagano meso, profinjen i nenametljiv okus čine ga idealnim izborom kada pričamo o ribljim jelima. Ima sasvim dovoljno karaktera da ga zapamtite, ali i jednostavnost da se uklopi u gotovo svaku kombinaciju.
Osim što je gastronomski privlačan, brancin je i nutritivno vrijedna namirnica. Bogat je omega-3 masnim kiselinama, proteinima te vitaminima što utječe pozitivno na zdravlje srca, krvnih žila i imuniteta, a s obzirom na nisku kaloričnost, preporuka je uvrstiti ga u svakodnevnu balansiranu prehranu. Cijenjen je zato i među nutricionistima, ali i svima koji paze na ono što unose kroz jela.
U posljednje vrijeme posebnu pažnju privlače filetirani komadi brancina, koji znatno olakšavaju pripremu i čuvaju svježinu. Takav način obrade sve je češći i na domaćem tržištu, jer odgovara suvremenom ritmu života, kada kupac želi kvalitetnu ribu, ali bez dugog čišćenja i pripremanja kod kuće. Upravo takav premium proizvod odnedavno možete pronaći u Fisheriji, koja je od trenutka kada je stigla na tržište, pažljivo gradila identitet kao mjesto posvećeno ribljim delicijama i autentičnim okusima mora, kako Jadrana, tako i svijeta.
Riječ je o domaćem proizvodu, uzgojenom u Jadranskom moru, koji u Fisheriji prolazi kroz proces ručnog čišćenja, filetiranja i pakiranja. Rezultat je spoj tradicije, lokalna riba obrađena na majstorski način i suvremenog pristupa koji kupcima donosi vrhunsku kvalitetu i praktičnost: fileti brancina spremni za brzu, ali besprijekornu pripremu. Koncept Fisherije je očuvati autentičnost proizvoda, ali i odgovoriti na potrebe suvremenih kupaca.
Brancin se zbog svestranosti udomaćio u pripremi jela različitih kuhinja svijeta. Možete ga peći na žaru, u pećnici, kuhati, ali i kombinirati u modernim jelima. Kako bi istaknuli ono najbolje u njegovom mesu, dovoljno vam je maslinovo ulje, grančica ružmarina i prstohvat soli. U klasičnim kombinacijama, poznatima na našoj obali, najčešće ćete ga poslužiti uz blitvu i krumpir, no sve ga više nalazimo i uz nešto suvremenije priloge, poput bulgura začinjenog kaparima, sušenom rajčicom, koricom limuna, žlicom pesto genovese, maslinovim uljem te kosanim svježim začinskim biljem. Brancin tako lako prelazi iz tradicionalnih kuhinja juga u tanjure modernih restorana. Ono što zadržava je uvijek jednostavnost pripreme i profinjenost okusa.
U Fisheriji je dodatno istaknut kao premium proizvod ručne obrade, spreman za pripremu bez suvišnih koraka. Takav pristup ne oduzima mu njegovu jednostavnost, već je naglašava i čini dostupnijom svima koji žele na svom stolu okus Jadrana u najboljem izdanju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....