SMISLENE I POZITIVNE PROMJENE

10 jednostavnih stvari koje će vas učiniti sretnijim kod kuće

 

Naši domovi puno govore o nama. Ono što radimo unutar zidova našeg prebivališta oblikuje naše raspoloženje, utječe na našu produktivnost i utječe na naš pogled na život. Znanstvene su studije pokazale da možemo utjecati na našu sreću uvodeći u naš svakodnevni život sitne male navike i rutine.

Nevjerojatno je kako nekoliko prilagodbi našim svakodnevnim navikama može postati katalizator za smislene i pozitivne promjene. Evo nekoliko jednostavnih stvari koje možete učiniti svaki dan kako biste se osjećali sretnijim kod kuće.

1. Učinite male usluge svojim ukućanima, ne očekujući ništa zauzvrat

Tako je, dobro ste čuli! Ništa! Ni hvala ti! Pokosite travnjak umjesto muža. Napravite krevet za svoju ženu, ali ne pokušavajte dobiti bonus bodove za to. Iznesite smeće iz svoje sobe. Sposobnost kultiviranja snažnih, zdravih odnosa jedan je od najvećih doprinosa zdravlju i sreći, ali kada počnete zbrajati dobročinstva, korist je izgubljena. Poznata je stvar: Kada činite dobro, osjećate se dobro.

2. Nazovite barem jednog prijatelja ili člana obitelji svakodnevno

To možete učiniti dok čistite, dok spremate krevet ili šećete psa. Tekstovi i e-poruke se ne broje! Mora biti stvarni telefonski poziv voljenoj osobi, kratko čavrljanje. Mi ljudi smo društvena bića i studije pokazuju da čak i kad se ne osjećamo dobro, čak i ako smo prirodno introvertirani, druženje s našim voljenima čini nam bolje.

3. Trošite novac na stvari koje njeguju iskustva kod kuće

Uštedite novac za novi roštilj za zabave ili novi DVD za obiteljske filmske večeri - nešto što će vas potaknuti na zabavu i druženje s ukućanima. Planirajte ljetni roštilj, pozovite svoje najbliže prijatelje, družite se i opustite. I ne zaboravite lupiti koju sliku kako biste se sjetili dobrih vremena.

4. Pospremite krevet

Gretchen Rubin, autor najprodavanije knjige New York Timesa, The Happiness Project, objašnjava kako je ovaj tri minutni zadatak jedna od najjednostavnijih navika koje možete usvojiti kako biste pozitivno utjecali na vašu sreću.

5. Neka vam svaka soba bude "spremna"

Koliko često vam se dogodi da ne možete pronaći ključeve? Poznata je činjenica: nered uzrokuje stres, dok red stvara ugodu. Ova rutina za bolje raspoloženje je jednostavna i traje oko tri minute. Naime, potrebno je svaku sobu prije odlaska dovesti u red. Osim ako nemate dijete, ili partner koji voli simulirati potrese, tri minute bi trebale biti dovoljne.

6. Okružite se sentimentalnim predmetima u domu

Jedan od razloga je taj što nas iskustva (i sjećanja na lijepa iskustva) čine sretnijim od materijalnih stvari zahvaljujući nizu užitka koja iskustva pružaju. Od planiranja i iščekivanja događaja do uživanja i na posljetku sjećanja. Stoga, učinite vaš dom galerijom pozitivnih uspomena.

7. Svaki dan napišite jednu rečenicu zahvalnosti

Prije spavanja jednostavno zabilježite jedan sretan moment toga dana. Ako imate djecu, možete ih pitati: "Koji dio dana im je bio najdraži tog dana? Razmišljanje je važan dio sreće, a fokusiranjem na pozitivne događaje svakodnevno njegujemo zahvalnost. Dodatni bonus: jednog dana kad nas memorija više neće jednako služiti, već ćemo imati zabilježene sve lijepe smislene avanture!

8. Stvari koje ne možete izbjeći, odradite

Primjerice, ne volite prati posuđe? Posuđe se neće samo oprati, pa ćete to učiniti vi i pritom ćete uživati. Osim ako, naravno, ne dodijelite ovaj posao nekom drugom. Inače, operite suđe. Osjetite umirujuću toplu vodu na rukama. Uživajte u sitnim mjehurićima. Pustite svoj omiljeni album na najglasnije i pjevajte iz petnih žila. Jednostavno, učinite posao koji ne volite zabavnim.

9. Prije nego što ujutro ustanete, odredite namjeru za taj dan

U umjetnosti sreće, Dali Lama kaže: "Svaki dan razmišljajte kada se probudite: sretan sam što sam živ, moj život je dragocjen, neću ga uzaludno trošiti." Wow. Mudar čovjek. Postavljanje svakodnevne namjere čini veliku razliku. Vaša dnevna namjera može biti nešto poput " danas ću biti produktivna "ili" uživat ću u današnjim lijepim trenucima "ili bi to moglo biti nešto specifičnije kao" danas ću se zahvaliti svojim voljenima."

10. Provedite nekoliko minuta svaki dan povezujući se s nečim većim od sebe

Bez obzira na vaša duhovna uvjerenja - ili ne-vjerovanja - studije pokazuju da je povezivanje s višom silom povezano sa srećom. Sama pomisao da smo dio velikog svemira može staviti novu perspektivu na vašu nelagodu. Prije spavanja, provedite samo nekoliko minuta razmišljajući o nečem većem od sebe. Prošetajte prirodom. Pišite dnevnik. Stvorite posvećeno mjesto u vašem domu. Ili, ako duhovnost zaista nije vaša stvar, napravite kućni spa: upalite svijeće, uronite u vruću kadu, zaronite u dobru knjigu ... osjećate li se već bolje?

Izvor: apartmenttherapy.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:05