I DIZAJNERI IH VOLE

15 najboljih aplikacija za uređenje doma za 2019. godinu

 

Odabir boje i namještaja za uređenje doma može biti iznimno zahtjevan posao, osobito ako nemate dovoljno vremena ni iskustva pa i obilazak trgovina može biti zamorna aktivnost, a sama odluka o kupnji prava noćna mora. Ako nemate potrebno znanje ili ste po prirodi neodlučni, vjerojatno ćete za samo jednu odluku o kupnji trebati posjetiti jednu ili više trgovina, više puta. I niste jedini. Ako niste dizajner interijera ili arhitekt i uređenje interijera vam nije profesija, jasno je da o svemu morate dobro promisliti. No, taj cijeli proces planiranja i odabira može biti i zabavan te pomno isplaniran iz udobne fotelje vašeg doma. Već smo objavili nekoliko članaka s popisom dobrih aplikacija za uređenje, a u ovom vam članku donosimo izvrsne nove aplikacije, od kojih su neke i besplatne.

HAVENLY

Havenly, internetska tvrtka za dizajn interijera povezuje klijente s dizajnerima temeljenim na stilu, proračunu i još mnogo toga. Njihova nova aplikacija za uređenje interijera napravljena je kako bi vam pomogla, pa čak i olakšava postupak uređenja doma. Vrlo je jednostavno. Razgovarate besplatno s dizajnerom interijera, pošaljete mu fotografiju svog doma i odbite savjet stručnjaka.

LIKETOKNOW.IT

Mnogi top blogeri interijera koriste RewardStyle aplikaciju kako bi povezivali proizvode sa svojih fotografija s web stranicama. Aplikacija LIKEtoKNOW.it učinit će kupovini još lakšom. Ako napravite screenshot željene fotografije ili likeate fotografiju, aplikacija LIKEtoKNOW.it odmah će vam ponuditi mjesta za kupnju traženog proizvoda. Također, putem ove aplikacije možete pratiti omiljene Instagram profile i vidjeti sve kućne predmete povezane s proizvodima.

VIEW IN MY ROOM 3D

Zaboravite nagađanja pri kupovini on line namještaja s novom Houzz aplikacijom koja vam omogućuje isprobate proizvode u vašem domu prije nego što ih kupite. Na raspolaganju imate više od 300,00 proizvoda iz Houzz trgovine, odaberite opciju "Pogled u mojoj sobi 3D", a 3D prikaz proizvoda će se pojaviti na fotografiji vašeg prostora. Preuzni aplikaciju ovdje.

MAGIC PLAN

Besplatna aplikacija Magic Plan dostupna korisnicima iOS i Android sustava omogućuje vam stvaranje tlocrta na temelju vaših fotografija. Odličan alat za korisnike koji nemaju iskustva u crtanju tlocrta, a treba im za brzinsko planiranje rasporeda. Za razliku od drugih aplikacija, Magic Plan nije jako detaljan što se tiče samog uređenja.

ROOM SCAN PRO

Aplikacija Room Scan Pro namijenjena je korisnicima iOS-a i cijena joj je 4,99 dolara, a zanimljiva je jer sama izrađuje tlocrt prostora. Korisnici trebaju samo prisloniti mobitel uza zid, a on će potom skenirati opseg prostorije. Za svladavanje ove aplikacije možda će vam trebati malo truda, ali je iznimno učinkovita i stvara točan tlocrt.

COLOR CAPTURE

Aplikacija Benjamin Moore vam omogućuje da slikate sve što vas inspirira i zatim potražite odgovarajuću boju u jednoj od 3.500 ponuđenih mogućnosti. Ova je aplikacija zapravo Shazam za boje! Zatim možete dijeliti svoje boje s prijateljima putem Facebooka kako biste dobili drugo mišljenje ili putem e-maila ako se želite koordinirati s vašim dizajnerom interijera.

Preuzmi aplikaciju za iOS.

FLOOR PLAN CREATOR

Ova je aplikacija besplatna za korisnike Androida i omogućuje stvaranje detaljnih tlocrta, i to 3D. Iznimno je korisna pri kupnji namještaja jer vam omogućuje da provjerite kako bi vaš novi namještaj izgledao u prostorijama koje vam stoje na raspolaganju, čime možete spriječiti kupnju nepraktično velikih ili pak premalih komada.

ROOM CREATOR

Još jedna besplatna aplikacija za Android sustav, Room Creator pomaže korisnicima dizajnirati interijer u prostoru za manje od 10 minuta, i to upisivanjem dimenzija prostorije, odabirom uzorka poda i boje zida te dodavanjem dekora. Ljubitelji ove aplikacije hvale njenu jednostavnost i jasnoću korisničkog sučelja.

AMIKASA

Izvrsna aplikacija Amikasa dostupna i za iOS i Android korisnike ima vizualno atraktivno sučelje i omogućuje korisnicima da stvaraju raspored u prostorijama korištenjem namještaja i dekora stvarnih brendova, čime se izbjegavaju pogreške u planiranju. Aplikacija također nudi odlične mogućnosti, poput virtualne šetnje kroz novostvorenu prostoriju kako biste dobili bolji dojam kako postavljeni raspored izgleda ili dijeljenja stvorene prostorije putem društvenih mreža kako biste mogli komentirati dizajn sa svojim prijateljima.

COLOR911

Ova aplikacija ima stotine paleta boja, ali i mogućnost da sami kreirate svoju najdražu paletu. Niste sigurni koju boju jastučića odabrati za svoj novi kauč? Nema problema. Cijena za iOS, 3,99$

HOME DESIGN 3D

Home Design 3D aplikacija omogućuje da jednostavno započnete renoviranje doma iz udobne fotelje. Promijenite tlocrt prostorija, premjestite namještaj , kao i mnoge druge arhitektonske zahvate sve dok u potpunosti ne dobijete svoj dom iz snova.

Preuzmi aplikaciju Home Design 3D

BRIGHTNEST

Izvrsna aplikacija koja će vam pomoći da svoje svakodnevne obaveze i to-do liste završite u zadanom vremenu. Poslat će vam osobne podsjetnike i pomoći da upravljate svojim rasporedom učinkovito. Također, ima pregršt DIY uputa i projekata za održavanjem doma urednim i čistim. Ukratko, kao da imate osobnog majstora u džepu.

Preuzmi aplikaciju BrightNest

ETSY

Jedna od najboljih aplikacija za traženje zanimljivih rukotvorina i vintage namještaja i dekoracija, zasigurno je Etsy. Aplikacija ima sve te vam omogućuje da naručite lijepe dekoracije za dom dok se vozite tramvajem ili čekate prijatelje na subotnjoj kavi.

Preuzmi aplikaciju Etsy

PHOTO MEASURE

Prilikom kupovine namještaja možete: a. upisati dimenzije prostorije u notepad telefona i pokušati vizualizirati što ćete gdje postaviti kada dođete u trgovinu, ili b. skinuti aplikaciju Photo Measure, učitati fotografiju prostorije i dobiti točne mjere svih zidova i poda direktno na fotografiji.

Cijena? 6,99 $ za iOS i 4,99 $ za Android. (Postoji i besplatna, nešto jednostavnija verzija aplikacije za oba telefona.)

MOODBOARD

Posljednja aplikacija na našoj listi poželjnih za 2017. godinu je Moodboard koja vam omogućuje prikupljanje, grupiranje i organiziranje stvari koje vas inspiriraju na jednom mjestu. Stvaranjem virtualnog raspoloženja vi pomoću ove aplikacije možete svaku sobu u svom domu virtualno dekorirati, podijeliti svoje ideje s prijateljima ili dizajnerima te saznati što oni misle. Još bolje, prilikom skidanja fotografija s interneta aplikacija pamti link za vas.

Preuzmi aplikaciju Moodboard

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 15:18