TOP 5 ZELENIH PROIZVODA REDAKCIJE

5 najljepših božićnih darova za ženu zaljubljenu u prirodu

Ako tražite božićni dar za ženu zaljubljenu u prirodu, nema boljeg mjesta od web stranice Etsy. Ova jedinstvena platforma namijenjena je kreativcima koji su se bacili u biznis izrade rukotvorina. Na Etsyju se mogu pronaći starinski komadi namještaja, kao i nakit, obuća i odjeća, pa sve do hrane i kozmetike. Ovo je naš blagdanski odabir...

Povratak osnovama: Božićna čestitka

Darovi su super, ali malo što može dirnuti ravno u srce kao prava riječ u pravom trenutku. Imate li nekog posebnog kome želite dati do znanja da mislite na nju ili njega u ovo posebno doba godine, recite to dobrom, starom čestitkom.

Ovaj autorski dizajn digitalno ispisan na 300-gramskom mat papiru svojom duhovitošću oduševit će i oraspoložiti svakog ljubitelja biljnog svijeta. Ovu, ali i brojne druge zanimljive motive možete pronaći na Etsy profilu WildwoodPaperStore koji se isključivo bavi papirnatom galanterijom botaničkih motiva. Dolazi u omotnici od pak-papira, a cijena joj je oko četiri dolara.

Poljubac ispod imele u modernom izdanju

Posteri su i dalje interijerski hit, a za ovo divno razdoblje u godini pravi je izbor imela. Riječ je o ilustraciji izvorno objavljenoj u Francuskoj 1813. godine, a slika je digitalno poboljšana i otisnuta na pozadinu poznatu kao “umrljana od čaja” kako bi se poboljšao antikni ton. Postoje dvije varijacije, jedna s nazivom biljke na dnu, jedna bez njega.

Okviri nisu uključeni pa možete prilagoditi ovaj prekrasan poster kako bi se uklopio u vaš dekor. Dostupan je u četiri dimenzije, na Etsy profilu ThePrintedVintage, a uz svoju narudžbu možete uključiti i personaliziranu poruku ako ga naručujete kao dar za dragu osobu. Mi savjetujemo da poster ipak poklonite u okviru, pričvrstite ga na zid na visinu od dva metra i uživate u poljupcu.

Prsten koji govori milijun riječi

Iako ga toplo preporučujemo kao zaručnički prsten, a eventualnu prosidbu zamišljamo pokraj božićnog drvca, kamen koji se nalazi u ovom divnom komadu nakita nosi drukčiju priču. Riječ je o granatu, to je dragi kamen široko poznat kao rođendanski kamen za siječanj. Granati se najčešće pojavljuju u crvenoj boji, ali prisutni su varijeteti u bojama cijelog spektra.

Ime im dolazi od latinske riječi granatus (zrnast), vjerojatno kao aluzija na plod biljke punica granatum (nar), koji ima žarkocrvene sjemenke sličnog oblika, veličine i boje kao i neki kristali granata. Naravno, uz dragi kamen, dodatak sukulentića i cvjetića čini ovaj prsten jednim od najposebnijih koje smo vidjeli. Napravljene od srebra, a sredina cvijeta ima kuglicu od 14- karatnog zlata. Ako želiš zaista impresionirati svoju nježniju polovicu, ovo je jedini izbor! Čak mu je i cijena OK, 163 dolara na Etsy profilu EndeisJewelryDesign. U cijenu je uključeno lijepo pakiranje i personalizirana poruka.

Šljokice+listići+jastučić=sreća

Ovaj neodoljivi jastučić izrađen je ručno, šljokicu po šljokicu, na podlozi od tamnosmeđe svile. Dodatak je to koji će dati upečatljiv “wow” efekt svakom kauču, krevetu ili fotelji. Budući da ga krasi i dalje svjetski ultrapopularni botanički motiv, dobar je izbor za poklon dragoj osobi ili bilo kome tko drži do estetike svoga doma, čak i ako nije poznat kao zagriženi vrtlar.

Ovaj, ali i brojne druge motive možete pronaći na profilu TheHomeCentric. Sa stražnje strane nalazi se lijepa pamučna tkanina, a zatvara se skrivenim patentnim zatvaračem. Dimenzija ima nekoliko, od najmanje 30x30 do najveće od 65x65 centimetara. Riječ je samo o navlaci, jastuk nije uključen u cijenu koja se kreće od 29 dolara naviše.

Vintage haljina kao iz najljepšeg sna

Etsy profil Luxie Vintage krije prave dragulje retro komada odjeće. Mi smo se nepovratno zaljubili u ovu haljinu iz osamdesetih koju je kreirao Naeem Khan Riazee za Lillie Rubin. Dizajn se oslanja na siluete 1920-ih i 1940-ih. Prednja strana haljine sastoji se od jednostavne čvrste crne tkanine s uzorkom od izvezenih perlica.

A leđa, gdje početi? Na stražnjoj strani haljine nalazi se botanički motiv s listovima koji se granaju preko gornjeg i srednjeg dijela leđa te velikim leptirom preko donjeg dijela leđa i struka. Nikada nisam vidio ništa slično! Podstavljena je svilom. Savršena za novogodišnju noć i pravi kolekcionarski primjerak. Cijena joj je nemalih 398 dolara, ali mislimo da vrijedi svake od 2600 kuna koliko je preračunati iznos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:36