Izuzetno zanimljiv interijer

Cool potkrovlje od 50 kvadrata

 

Dizajner Margaux Beja pri uređivanju ovog zanimljivog interijera spojio je moderne elemente s tradicijom kako bi dobio bezvremenski izgled prostora kao stvorenog za ljubitelje francuskog stila. Stan sa slike nalazi se u Parizu u slavnoj četvrti Marais i prostire se 50 četvornih metara. Budući da se nalazi u potkrovlju stropovi su nakošeni u različitim omjerima. Stara struktura zgrade vidljiva je samo u obliku izloženih drvenih greda koje se posebno ističu zbog bjeline zidova. Prirodni materijali iskorišteni su u cijelom stanu kako bi se dodatno istaknulo upravo to obilježje uređenja.

Dekorativnih elemenata zapravo nema mnogo, upravo zato što se grede promatraju kao upečatljivi dio dekora. Ploha od orahovine skriva praktične prostore kuće, dok se pomoću stakla spavaća soba odvaja od ostatka stana da se ne bi narušio dojam prozračnosti i kako bi se omogućilo prodiranje svjetlosti u prostor. Spavaća i dnevna soba smještene su jedna uz drugu i odvojene su zidom. Oba prostora su zapravo mala - u spavaćoj sobi nalazi se samo krevet te minijaturni radni stol pod prozorom.

Dnevna soba ima sivi kauč, drveni naslonjač i mali stolić koji zajedno čine prostor za druženje. Zanimljiv detalj u dnevnoj sobi duga je polica ugrađena u zid, a na kojoj su izložene sitnice poput svijeća i printova. Uzorke u prostor unose ukrasni tanjuri obješeni iza kauča. Kuhinja se sastoji od kuhinjskog otoka koji sadrži sudoper, štednjak i prostor za odlaganje te veliku radnu površinu.

Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:38