vrijednost biljaka

Ako imate neke od ovih biljaka u svome domu mogli biste zaraditi lijepu svotu novaca

 Unsplash
Ispostavilo se da vrtlarenje u zatvorenom može biti korisnije nego što je itko zamišljao

Do sada smo vam uglavnom pisali o tome koje biljke trebate nabaviti za svoj dom, kako ih njegovati i uzdržavati i gdje ih držati, za neke smo vam prenosili legende o tome da donose ljubav ili sreću, obilje ili bogatstvo. Danas vam konkretno donosimo kako možete zaraditi dodatni novac na svojim biljkama. Ako imate jednu ili više ovih sobnih biljaka, možda vam se smiješi fina zarada ako ste ih voljni prodati, jer reznice i zrele biljke imaju visoku vrijednost u preprodaji.

Ispostavilo se da vrtlarenje u zatvorenom može biti korisnije nego što je itko zamišljao. Nova studija tvrtke Money.co.uk, web stranice za usporedbu cijena, bavi se preprodajom vrijednosti sobnih biljaka, a neke od njih vrijede mnogo novca.

Studija je otkrila da je ovih osam biljaka imalo visoku vrijednost preprodaje na web lokacijama poput Facebook Marketplace, Etsy i Ebay. Ovisno o dobu godine, određene su biljke vrlo tražene i prodaju se u istom trenu kada su stavljene na tržište.

Pogledajmo dobit koju biste mogli ostvariti prodajom najvrijednijih biljnih lukovica, reznica i etabliranih biljaka.

image
Unsplash

Alokazija

Alokazija je među skupinom biljaka poznatih kao "slonove uši" ili "zmajeva vaga", omiljene zbog svog divovskog ukrasnog lišća. U proljeće možete pronaći alokaziju za samo 5 do 6 $, iako smo pronašli i neke za čak 20 $.

Brzo rastu i lako se uzgajaju, a odrasle se biljke prodaju u prosjeku za 35 $ i više na Etsyju. A budući da možete podijeliti gomolje zdrave biljke kako biste napravili „bebe” alokazije, ovo je biljka koja ne prestaje darivati.

image
/SHUTTERSTOCK

Voštani cvijet

Također se naziva hinduističko uže, a radi se o jednoj jako zanimljivoj biljci. Njezini tamnozeleni, kovrčavi listovi rastu u tijesnim nitima poput konopa, što je čini izvrsnom visećom biljkom.

Pojedinačne reznice voštanog cvijeta prodaju se na Etsyju za oko 13$. Nakon što se biljka ukorijeni, možete započeti s razmnožavanjem reznica tako što ćete ih saditi u dobro drenirano tlo. Zrele biljke prodaju se za 45 $ na Facebook Marketplaceu.

image
Unsplash

Monstera Variegata

Prekrasna, jedinstvena i komplicirana za pronaći, raznolika monstera internetska je senzacija. Cijene ove zeleno-bijele biljke s velikim listovima apsolutno su privlačne, cijena na Etsy za reznicu ove biljke je 450 $ pa i više.

Ako imate dovoljno sreće da uhvatite reznicu za manje ili ste spremni uložiti i ako ste sigurni u svoje sposobnosti razmnožavanja, uzgoj ove rijetke biljke može strast pretvoriti u ozbiljan posao.

image
Unsplash

Kaladij

Kaladiji dolazi u prilično raznovrsnoj zelenoj, ružičastoj i bijeloj boji. On je također jedna od najjeftinijih biljaka u koju možete ulagati - pronašli smo reznice za nešto više od 1$. Ipak, prema studiji Money.co.uk, potpuno uzgojeni kaladiji također može donijeti primamljivu zaradu, prodajući se u prosjeku za 32$.

Na eBayu smo pronašli rijetki kaladij za 110$. Osim toga, poput alokazija, uzgojeni kaladiji mogu se razmnožavati dijeljenjem njihovih gomolja, koji se potom mogu ponovno posaditi na proljeće - i uzgajati i preprodavati za kontinuirani profit.

image
Unsplash

Monstera „ Thai Constellation”

Prema britanskoj studiji, monstera deliciosa Thai Constellation, uzgajana sorta šarenih monstera, jedna je od najskupljih i najtraženijih sobnih biljaka na tržištu. Pronašli smo mladu biljku, uzgojenu od reznica, na eBayu za 76 $, a male etablirane biljke za 200 i više dolara.

Iako sazrijevanje traje do dvije godine, još je jedna jednostavna biljka za razmnožavanje uz pomoć reznica.

image
Unsplash

Filodendron Minima

Brzo rastući filodendron Minima relativno je jeftina biljka za investiranje, ali koja se preprodavačima brzo isplati. Na eBayu smo pronašli male biljke za 15$, a veće biljke od 25 do 35 dolara. Ova biljka sazrijeva od rezanja do etablirane biljke za otprilike tri tjedna, što znači da ćete imati biljke spremne za prodaju za manje od mjesec dana. A mogu narasti i do 30 centimetara.

image
Unsplash

Filodendron

Zeleni filodendroni sjajnih listova prodaju se u Home Depot za otprilike 24 $ i više. Izdržljivi i otporni na bolesti, brojne sorte filodendrona brzo i plodno rastu, što ih čini izvrsnima za ulaganje.

Razmnožavajte, razmnožavajte, razmnožavajte, a ove će biljke nastaviti davati. Veće, etablirane biljke mogu se na eBayu prodati za 60 ili više dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2024 16:54