DAR ZA VALENTINOVO

Ako kupujete buket, pazite koliko crvenih ruža uzimate: Jedan se broj može shvatiti kao znak isprike, drugi kao prosidba...

 /SHUTTERSTOCK

Crvene ruže su simbol ljubavi, stoga je buket ruža jedan od najpopularnijih darova za Valentinovo. Međutim, ako je cilj biti posebno romantičan treba pripaziti i na broj ruža koje se poklanjaju. Naime, jedna ruža označava "ljubav na prvi pogled", dvije ruže simboliziraju uzajamnu ljubav i privrženost, dok tri crvene ruže za Valentinovo simboliziraju dvije čarobne riječi: "Volim te". A što ako želite pokloniti buket ruža?

Sa šest crvenih ruža izražavate svoju ljubav i simbolizirate drugoj osobi: "Želim biti tvoj(a)".

Devet crvenih ruža simbolizira vječnu ljubav, deset crvenih ruža može se shvatiti kao kompliment, dok se njih 12 smatra romantičnim pozivom: "Budi moj(a)".

A je li 13 crvenih ruža loša sreća na Valentinovo? Iako ovaj broj ima negativnu konotaciju pa bi i taj broj ruža u buketu mogao izazvati razočarenje među zaljubljenima, 13 ruža zapravo simbolizira vječno prijateljstvo.

Ako netko pokloni 15 ruža, možda je nešto pogriješio - taj se broj može shvatiti kao znak isprike. S druge strane, s 20 ruža izražava se potpuna iskrenost.

Nadalje, 21 ruža simbolizira duboke osjećaje, dok se buket s 25 ruža ne smatra posebno romantičnim. To je zato što se s takvim buketom često izražavaju čestitke, primjerice za rođendan ili položeni ispit. No, u takvim slučajevima treba odabrati neku drugu boju jer se crvenim ružama oduvijek pridavalo romantično značenje.

Poklanjanje 36 ruža pokazuje da ste zaljubljeni do ušiju i da ste, očigledno, vrlo velikodušni, pa tako svatko tko dobije 40 ili više ruža kao dar za Valentinovo ima apsolutno sve razloge za zadovoljstvo.

Dakle, crvene ruže - bez obzira na to koliko ih bilo - uvijek su romantična gesta. Međutim, sa 108 ruža darivatelj želi prenijeti vrlo posebnu poruku: "Udaj se za mene!".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 11:17