DOBRE I ZA IMUNITET

Ako vam treba nešto što umiruje želudac, napravite ove ledene kockice od đumbira

 @theharvestkitchen
Ujutro ubacite kockicu ili dvije u punu čašu vode i pričekajte da se kockica otprilike napola otopi

Ako ste ikada guglali "bol u želucu, što učiniti", znate da je čaj od đumbira poznat po tome što olakšava probavu i nadutost, zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima. Ali ako niste ljubitelj čaja, možda je bolje da si napravite osvježavajući napitak. Sastojci glase: đumbir, limunov sok i jabuka—tri izuzetno pristupačne i dostupne stavke u trgovini koje lako možete izmiješati kod kuće. Ipak, postoji mali problem jer taj sok ne može dugo stajati i već nakon nekoliko dana nije za piće.

image
@theharvestkitchen

Svakodnevno pripremanje ovog napitka može biti pomalo zamorno i oduzimati previše vremena, ali ne brinite, postoji rješenje. Zamrzivač će vam u ovom postupku biti od velike koristi. Napravite napitak i jednostavno ga izlijte u posudu za led i spremite u zamrzivač da se kockice zalede.

Ujutro ubacite kockicu ili dvije u punu čašu vode i pričekajte da se kockica otprilike napola otopi. Voda prožeta đumbirom je pikantno - slatka i osvježavajuća - i postaje još ukusnija kako se led nastavlja topiti. Ovo će vam uvelike olakšati želučane probleme.

image
@theharvestkitchen

Kako napraviti kockice od đumbira

Pomiješajte 1½ šalice vode, izribajte manji korijen đumbira, ½ jabuke i sok od ½ limuna (za dodatnu slatkoću, slobodno iscijedite 1 žlicu meda) dok smjesa ne postane glatka i kohezivna. Ne brinite o guljenju đumbira ili jabuke - ionako ćete sve ocijediti. Nakon što ste sve izmiješali, stavite sitno sito na staklenu mjernu posudu i ulijte smjesu. Žlicom istisnite sok, propuštajući i posljednju kap. Ulijte svježi, procijeđeni sok od đumbira u šupljine posude za led i ostavite da se zamrzne preko noći. Ovisno o veličini vaše posude za led, imat ćete najmanje dva tjedna kockica za korištenje.

Dodajte kockicu leda od đumbira u vodu s okusom limete ili ubacite kockicu leda ili dvije u svoj jutarnji smoothie kako biste poboljšali okus i iskoristili zdravstvene prednosti. Bilo da ste umorni od boli u želucu ili nadutosti ili želite podići malo svoj imunitet, ovaj trik s kockicama leda od đumbira je za vas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 09:07