Biljke ga jako vole

Ako želite da lišće vaših biljaka izgleda zdravo dodajte malo ovog sastojka iz frižidera

 Unsplash
Vaše sobne biljke trebaju čišćenje kao i sve drugo u vašem domu, a uz malo svima poznatog umaka dobit će "taj" izgled

Vaši prijatelji sa zelenim lišćem mogu akumulirati primjetnu mutnu patinu kućne prašine (poznatu i kao ljuskice vaše kože i prljavština) tijekom određenog vremenskog razdoblja bez održavanja. Budući da su smješteni unutra i kiša ne dopire do njih, sada je pravo vrijeme da ih vi malo uživite uz brze trikove. Vaši prijatelji koji se bave fotosintezom voljet će vas zbog toga.

image
Unsplash

Što će vam trebati:

Mlaka voda

Blagi deterdžent za pranje posuđa

Papirnati ručnik ili krpa za višekratnu upotrebu

Boca ili posuda s raspršivačem

Majoneza

Krpe za brisanje

Upute

image
Unsplash

1. Započnite obrezivanjem mrtvih ili raspadnutih listova. Sada je izvrstan trenutak da svojoj sobnoj biljci priredite ekvivalent šišanja. Samo sređivanje, ništa drastično.

2. Volimo započeti jednostavnim brisanjem prašine nježno preko lišća naših biljaka kako bismo uklonili što više prašine prije nego što pređemo na korištenje tekuće otopine. To će olakšati čišćenje jer ćete imati manje prljavštine kada miješate vlažnu površinu s prašnjavom.

3. Pomiješajte samo ¼ čajne žličice deterdženta za pranje posuđa s mlakom vodom u posudi ili pomiješajte u bočici s raspršivačem. Želite da smjesa bude lagano pjenasta, ali ne i pjenušava kupka. Pazite da ne koristite sapun s odmašćivačem; odmašćivači mogu oštetiti kutikulu lista.

image
Unsplash

4. Za biljke s manjim, višestrukim listovima, omotajte vrh zemlje aluminijskom folijom, preokrenite biljku u lončanici i potopite je u kantu tople vode s malo blagog sapuna, zatim isperite čistom vodom.

5. Pomoću boce s raspršivačem ili navlaženog ručnika nježno brišite preko lišća kako biste uklonili nakupljenu prljavštinu. Nemojte previše namakati ili prelaziti preko lišća previše puta.

6. Sjajan savjet na samom kraju je dodavanje malo sjaja uz pomoć malene kuglice majoneze na navlaženu krpu s kojom potom prebrišete lišće. Ulje u majonezi učinit će vaše biljke sjajnima... a ima i hranjiva svojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 19:41