EKSTERIJER U INTERIJERU

Bajkovita slatka oaza inspirirana najljepšim cvijetom

Unikatni i jako upečatljiv floralni strop u zagrebačkoj slastičarnici Magnolia potpuno nas je oduševio jer odskače u moru uniformiranih javnih prostora. Sve o ovoj super neočekivanoj ideji ispričala nam je simpatična vlasnica Jasmina Bagarić.

Cijela naša priča počela je prije pet godina kad smo se moja mama i ja odlučile uključiti u slastičarski biznis. Nije da nismo imale razloga za to jer kolači i slastice su, otkad znamo za sebe, bili naša ljubav i tradicija generacija naših predaka, počinje svoju priču Jasmina Bagarić, direktorica poznatih slastičarnica Magnolia.

Danas vas vodimo u onu na Radničkoj 49 čiji je unikatni cvjetni strop privukao našu pažnju prilikom svakodnevne nabave u jednom trgovačkom centru. Poput neke bajkovite oaze u moru uniformiranih dućana, ovaj nas je prostor oduševio na prvi pogled. Pitali smo Jasminu Bagarić otkud joj ideja za ovakav strop. - Magnolija je jedno prekrasno snažno drvo s najljepšim cvjetovima u prirodi.

Prije svih drugih, a poslije posljednjeg mraza, i prije nego što prolista, otvori najljepše cvjetove u prirodi. Uvijek sam obožavala taj snažni cvijet i divila se njegovoj raskoši. Stoga se nimalo nisam dvoumila kako će se zvati posao kojim ću se baviti. I tako, kad se već poduzeće i posao zove Magnolija, a što drugo nego da bude uređena u stilu cvijeta magnolije? - smije se Jasmina i dodaje kako je htjela da uređenje prati priču. - Ono što sam htjela postići uređenjem poslovnica je prekrasan rascvjetani prostor.

Ovaj prostor na Radničkoj je vrlo zahtjevan zato što su stranice zadane, to jest stakla moraju biti providna u ovom trgovačkom centru. Kako u Trakošćanskoj imamo stakla oslikana magnolijom, a u Gundulićevoj se magnolija pojavljuje u segmentima, izazov nam je bio da se magnolija pojavi na stropu. Zašto ne? Kada pije piće, čovjek često gleda u strop. Nije li ljepše da pijući gledamo magnoliju - pita se Jasmina, a mi je pitamo kako je strop izrađen.

“Magnolija je jedno prekrasno, snažno i raskošno drvo koje je po ukusu baš svakog čovjeka, neovisno o stilu i boji koje osobno preferira”

- Taj strop su naši prijatelji radili dva dana i jednu noć, a rezultatom smo, očekivano, bili oduševljeni. U jednoj zagrebačkoj trgovini naručili smo gomilu prekrasnih plišanih cvjetova magnolije. Kad je to stiglo, količina je bila dostatna da se napuni jedan manji kombi. Nakon što smo se od te količine prvobitno uplašili, krenuli smo na posao. Na visokim ljestvama, s rukama pruženim prema stropu... Zaboljele su nas ruke, ali vrijedilo je. U svim našim poslovnicama, na zidovima, stropovima, lampama i svjetiljkama, nalaze se floralni motivi. I to nikad ne može biti do lijepo jer ne postoji ružan cvijet. Barem ja ne poznajem takav - ističe Jasmina i dodaje kako je u procesu uređenja svojih triju slastičarnica naučila da treba biti strpljiv i optimističan.

- Sve što se radi traje. I rijetko kada je napravljeno u roku. No, to je nešto s čime se čovjek odmah na početku treba pomiriti. Ma koliko da se u fazama rada nervira i sekira, u konačnici, kad je sve gotovo, to se odmah zaboravi. Ostanu samo sreća i zadovoljstvo. Kao iz pjesme Dobrice Cesarića ‘Toga dana sagradismo krov’... - zaključila je Jasmina.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 22:44